Avertizare MAE: Mai multe oraşe din Italia vor fi afectate de caniculă în zilele următoare/ Cod portocaliu în Croaţia şi Olanda

Ministerul de Externe avertizează românii care tranzitează sau călătoresc în Italia că, în perioada 23-25 iulie, mai multe regiuni vor fi afectate de caniculă, potrivit unui comunicat de presă transmis de instituţie.

1042 afișări
Imaginea articolului Avertizare MAE: Mai multe oraşe din Italia vor fi afectate de caniculă în zilele următoare/ Cod portocaliu în Croaţia şi Olanda

Avertizare MAE pentru românii care ajung în Italia: Mai multe oraşe vor fi afectate de caniculă în zilele următoare

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Italiană că, în conformitate cu datele transmise de Ministerul Sănătăţii, în perioada 23-25 iulie 2010, mai multe regiuni italiene se confruntă cu un nou val de caniculă, în mai multe oraşe ale ţării. Astfel, autorităţile locale au emis cod roşu pentru caniculă, valabil în ziua de 24 iulie 2019, pentru oraşele: Brescia (Lombardia), Bolzano (Trentino Alto-Adige), Florenţa (Toscana), Perugia (Umbria) şi Torino (Piemonte). Pentru ziua de 25 iulie 2019, codul roşu pentru caniculă este extins şi pentru oraşele Bologna (Emilia-Romagna), Frosinone, Rieti, Roma (Lazio), Genova (Liguria), Pescara (Abruzzo), Trieste (Friuli Venezia Giulia) şi Verona (Veneto). A fost emis, de asemenea, cod portocaliu de caniculă pentru mai multe oraşe din nordul şi centrul ţării”, transmite instituţia.

MAE recomandă consultarea Buletinului meteo emis de Ministerul Sănătăţii, disponibil la adresa: http://www.salute.gov.it/portale/caldo/bollettiniCaldo.jsp?lingua=italiano&id=4542&area=emergenzaCaldo&menu=vuoto&btnBollettino=BOLLETTINI precum şi site-ul Serviciului Meteorologic al Aeronauticii Militare italiene: http://www.meteoam.it/ şi al Serviciului de Protecţie Civilă: www.protezionecivile.gov.it<http://www.protezionecivile.gov.it>.

Românii pot cere asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Roma: +390683523358; +390683523356; +390683523352; +390683523344, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

Ministerul de Externe precizează că „cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi numărul de telefon de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Italia: +393451473935, respectiv al oficiilor consulare Trieste: +39 340 8821688; Milano: +39 366108 1444; Torino: +39 338 756 8134; Bologna: +39 349 1178220; Bari: +39 334 604 2299; Catania: +39 320 965 3137.

Instituţia recomandă, de asemenea, consultarea paginilor de Internet http://roma.mae.ro, www.mae.ro<http://www.mae.ro>, pagina de Facebook a Ambasadei României în Italia (https://www.facebook.com/roma.mae.romania) şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie”.

Atenţionare MAE: Cod portocaliu de caniculă în Croaţia, în perioada 23-24 iulie

Ministerul de Externe avertizează românii care călătoresc în Croaţia în perioada 23-24 iulie, că unele regiuni sunt afectate de caniculă, iar autorităţile au emis un cod portocaliu de temperaturi ridicate pentru această perioadă, potrivit unui comunicat de presă transmis de instituţie.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Republicii Croaţia că, în conformitate cu datele transmise de Institutul Hidro-Meteorologic local, în perioada 23-24 iulie 2019, mai multe regiuni ale ţării se confruntă cu un val de caniculă. Astfel, autorităţile locale au emis un cod portocaliu pentru temperaturi ridicate, valabil în ziua de 24 iulie 2019 în regiunile Karlovac, Rijeka, Split şi Dubrovnik şi un cod galben de caniculă pentru regiunile Zagreb şi Knin”, transmite MAE.

Instituţia recomandă consultarea paginilor de Internet ale Institutului Hidro-Meteorologic Naţional – https://www.meteo.hr, Automobil Clubului Croat – http://www.hak.hr/en#traffic-flow-and-road-conditions, Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate - http://www.hznet.hr, Autorităţii Portuare Croate - http://www.portauthority.hr şi a Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă http://www.ccaa.hr.

Românii pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Zagreb: +38514677660 sau +38514610009, apelurile fiindredirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Croaţia: +38598414341.

Pentru informaţii privind vremea din Croaţia, instituţia recomandă consultarea paginilor de internet: http://zagreb.mae.rowww.meteoalarm.eu<http://www.meteoalarm.eu>, www.mae.ro<http://www.mae.ro> şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (http:/www.mae.ro/app_cs), are oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte cetăţenilor români că, în situaţii de urgenţă, pe teritoriul Croaţiei, pot apela numărul european unic de urgenţă 112.

MAE, avertisment pentru românii care merg în Olanda: Cod portocaliu de caniculă între 23-26 iulie

Ministerul Afacerilor Externe avertizează românii care călătoresc în Olanda, că în perioada 23-26 iulie mai multe regiuni vor fi afectate de caniculă, iar autorităţile au emis cod portocaliu de temperaturi ridicate. De asemenea, a fost activat Planul Naţional pentru căldură extremă.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Ţărilor de Jos că Institutul Regal Olandez de Meteorologie (KNMI) a emis un cod portocaliu de caniculă pentru perioada 23-26 iulie 2019. A fost activat Planul Naţional pentru căldură extremă şi se recomandă populaţiei luarea măsurilor necesare pentru prevenirea deshidratării şi a supraîncălzirii organismului.De asemenea, Căile Ferate Olandeze au luat măsuri suplimentare pentru evitarea unui posibil disconfort al călătorilor”, transmite instituţia, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Ministerul de Externe precizează că românii pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Haga: + 31 (0) 70 354 15 80; + 31 (0) 70 322 86 12;+31 (0) 70 331 99 80, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă urgenţe au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Regatul Ţărilor de Jos: + 31 (0) 6 22 82 33 00 şi telefonul de permanenţă al secţiei consulare: +31 (0) 651 596 107.

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet http://haga.mae.rowww.meteoalarm.eu<http://www.meteoalarm.eu>, www.mae.ro<http://www.mae.ro> şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”
(http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Taguri:
mae,
avertizare,
italia

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici