- Home
- Social
- (17.11.2020, 20:28)
- Eduard Popescu
- Home
- Video
- Politic
- Vești bune
- Economic
- Social
- Externe
- Healthcare Trends
- Marius Tucă Show
- Gândurile lui Cristoiu
- Coronavirus
- Facem România bine
Avocaţii stagiari protestează în toată ţara faţă de modul în care au dat examenul de definitivat
- Avocaţii din Bucureşti, Cluj şi Timişoara continuă să protesteze în faţa Curţilor de Apel din oraşele lor.
- Aceştia sunt nemulţumiţi de modul în care s-a desfăşurat examenul de definitivat.
- Dintre cele 50 de grile, nouă erau fără răspuns.
- Avocaţii cer anularea grilelor sau repetarea examenului, variantă mai dificilă.
1278 afişări

Avocaţii stagiari protestează în toată ţara faţă de modul în care au dat examenul de definitivat
Obişnuiţi cu examenele, avocaţii au avut parte de surprize neplăcute la examenul în urma căruia intră cu drepturi depline în profesia de avocat. Au ieşit cu zecile la proteste în Bucureşti, Cluj şi Timişoara şi spun că examenul de definitivat a fost plin de întrebări absurde şi lipsite de orice raţionament juridic.
Aceştia cer să fie evaluaţi corect şi transparent şi aşteaptă o decizie din partea Uniunii Naţionale a Barourilor din România.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ministerul rus al Apărării anunță exerciţii militare de mare amploare în Crimeea şi în Marea Neagră
-
Coronavirus în România LIVE UPDATE 22 aprilie. 2.989 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 şi 150 de decese. Bilanţ COVID-19 actualizat
-
Care a fost motivul real al demiterii lui Vlad Voiculescu? Ce spune Dan Barna după ce a făcut pace cu PNL
-
Directorul medical al BioNTech a declarat că oamenii vor avea nevoie de o a treia doză de vaccin anti-COVID-19, deoarece imunitatea scade
- „20% din întrebările din examen nu aveau nicio variantă de răspuns, în sensul în care trebuia să laşi foaia goală, nu exista varianta d, niciunul dintre răspunsurile de mai sus nu sunt corecte. Un candidat care ar fi plecat din sală după prima secundă, citea subiectele şi zicea nu, nu vreau, mă duc acasă, ar fi avut o rată de succes de 20%, deci este clar că asta nu evalua cunoştinţele juridice. Modalitatea asta de a lăsa foaia goală la examen lasă loc de fraude, pentru că oricând cineva, dacă acceptăm că un candidat poate să dea foaia goală, deci cineva să i-o completeze ulterior. Eu pot să zic acum că am lăsat spaţiu gol la acele întrebări şi cineva a venit apoi şi a pus o bulină peste. Noi am fost mereu instruiţi să nu lăsăm nimic gol pe acea foaie, pentru că o să primească o eroare foaia, fiind citită de calculator”, arată Mihail Coteş, avocat.
- „Soluţia principală ar fi anularea acestor grile, care nu au nicio variantă de răspuns. Vrem să fim evaluaţi corect, să fim evaluaţi într-un mod transparent şi predictibil”, consideră specialistul



Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.


TACATACA.PROSPORT.RO

CANCAN.RO

GANDUL.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe