Băsescu, despre creşterea taxei la carburant: Îi voi chema pe români să se apere în stradă

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că nu este necesară creşterea accizei la benzină ş motorină, menţionând că, dacă va fi cazul, va face ce nu a făcut până acum, adică îi va chema pe români să se apere în stradă.

2556 afișări
Imaginea articolului Băsescu, despre creşterea taxei la carburant: Îi voi chema pe români să se apere în stradă

Băsescu, despre creşterea taxei la carburant: Îi voi chema pe români să se apere în stradă

El a făcut afirmaţia în contextul în care precizat că nu va semna acordul cu FMI dacă în text sunt menţionate creşterea accizei la benzină şi motorină precum şi "electorata".

"Dacă apare o singură formulare legată de creşterea accizei la benzină şi motorină, pentru că înseamnă 42-43 de bani la fiecare litru, bani de care bugetul nu are nevoie, are nevoie însă Dragnea şi Ponta, să arunce bani către baronii locali, înainte de europarlamentare. Asta este realitatea taxei pe combustibil"", a spus Băsescu la B1tv.

Preşedintele a ţinut să precizeze că "va face ce nu a făcut de când este": "Pentru că ştiu că este o mare minciună, eu îi voi chema pe români să se apere în stradă, în mitinguri, pentru că eu pot demonstra şi am demonstrat că nu este necesar. Este un abuz".

Întrebat dacă ar putea trece de preşedinte această taxă, Traian Băsescu a spus că este posibil, netrecându-se în scrisoare aceste măsuri.

"Nu e un semn de laşitate, ci pur şi simplu este un refuz de a participa la o minciună a lui Ponta şi a clicii lui din Palatul Victoria", a spus el.

Băsescu a mai spus că va explica populaţiei că această taxă nu este necesară şi că bugetul se poate asigura din cele 35 de taxe noi introduse de la 1 ianuarie.

Preşedintele a mai spus, de asemenea, că dacă îi apare în scrisoare "această electorată", cartegoric refuză semnarea scrisorii, pentru că şi aceasta este "necinstită".

El a mai spus că, dacă în scrisoare nu se face referire la cele două măsuri, acciza la combustibil şi electorata, atunci va semna scrisoarea cu Fondul Monetar Internaţional.

.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici