Băsescu: Nu comentez steagurile secuieşti din Ungaria, acolo face fiecare ce vrea

Preşedintele Traian Băsescu a refuzat să comenteze că zeci de steaguri ale Ţinutului Secuiesc au ajuns în Ungaria pentru a fi arborate de către primari, apreciind că acolo "face fiecare ce vrea", însă a precizat că i se pare important ca "un steag ilegal" să nu fie pe o instituţie a statului român.

524 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Nu comentez steagurile secuieşti din Ungaria, acolo face fiecare ce vrea

Băsescu: Nu comentez steagurile secuieşti din Ungaria, acolo face fiecare ce vrea

Întrebat, joi, la Cluj-Napoca, la ieşirea de la o întâlnire cu mai mulţi lideri ai PDL Cluj, cum comentează faptul că în Ungaria au fost date zeci de steaguri ale Ţinutului Secuiesc pentru a fi arborate de către primari, Traian Băsescu a afirmat că nu ar comenta subiectul, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Sincer să fiu nu aş comenta subiectul, pentru că în Ungaria face fiecare ce vrea. Important e ca un steag ilegal să nu se afle pe o instituţie a statului român, unde avem în lege ce steaguri trebuie să fie pe instituţii", a spus Băsescu.

Parlamentarul Németh Zoltán (Fidesz) şi primarul Szabolcs Attila (Fidesz-KDNP) au anunţat, potrivit MTI, că peste 30 de primari din Ungaria vor primi, la Budafok-Tétény (un sector al Budapestei - n.r.), steaguri secuieşti.

Secretarul de stat în MAE ungar Nemeth Zsolt afirma, în urmă cu o săptămână, că maghiarii din Transilvania sunt supuşi unei agresiuni simbolice şi, prin urmare, maghiarii din Ungaria trebuie să răspundă, arborând steagul Ţinutului Secuiesc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici