Băsescu: Voi respinge legea ANI dacă s-a diminuat capacitatea pentru care ea a fost creată

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, joi seară, într-o conferinţă de presă, că va refuza promulgarea Legii ANI dacă va constata că "s-au făcut excese" în diminuarea capacităţii Agenţiei de a răspunde raţiunii pentru care ea a fost creată.

18 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Voi respinge legea ANI dacă s-a diminuat capacitatea pentru care ea a fost creată

Băsescu: Voi respinge legea ANI dacă s-a diminuat capacitatea pentru care ea a fost creată (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Nu voi promulga o lege care este în afara a ceea ce ar fi putut să se facă ţinându-se cont şi de observaţiile Curţii Constituţionale. Daca s-au făcut excese în a se diminua capacitatea ANI de a răspunde motivului pentru care a fost creată, vă asigur că o voi întoarce", a spus preşedintele, întrebat dacă va promulga sau nu noua formă a legii după care Agenţia Naţională de Integritate ar urma să funcţioneze.

Preşedintele a precizat că nu cunoaşte în detaliu noua formă a legii ANI şi nu a "citit" nimic pe această temă, arătând că se va informa în perioada următoare.

Miercuri şi joi, mai multe organizaţi nonguvernamentale au transmis Preşedinţiei scrisori în care îi solicitau şefului statului să refuze promulgarea noii legi a ANI, criticând dur forma în care aceasta a fost adoptată, miercuri, de Senat, Camera decizională în acest caz.

Actul normativ a fost criticat şi de ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Mark Gitenstein, care a apreciat că Senatul României "a operat schimbări care nu erau cerute de Curtea Constituţională" şi care "vor slăbi inutil ANI, în mod substanţial".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici