Biroul deputatului PSD de Argeş Mircea Drăghici anunţă transportarea acestuia la "Floreasca" după un accident vascular. Spitalul infirmă primirea pacientului

Deputatul PSD de Argeş Mircea Drăghici, audiat în ultima perioadă la DNA în dosarul preşedintelui CJ Argeş Constantin Nicolescu, a comunicat prin biroul său parlamentar că a fost transportat la Spitalul de Urgenţă "Floreasca" din Bucureşti după ce a suferit un accident vascular, însă spitalul nu confirmă primirea unui pacient cu acest nume.

660 afișări
Imaginea articolului Biroul deputatului PSD de Argeş Mircea Drăghici anunţă transportarea acestuia la "Floreasca" după un accident vascular. Spitalul infirmă primirea pacientului

Biroul deputatului PSD de Argeş Mircea Drăghici anunţă transportarea acestuia la "Floreasca" după un accident vascular. Spitalul infirmă primirea pacientului (Imagine: www.cdep.ro)

"Medicii i-au acordat asistentă de urgenţă, i-au făcut analize şi i-au recomandat să evite orice stres sau emoţie în perioadă următoare. Aceste probleme medicale au survenit pe fondul unor evenimente deosebite: decesul tatălui său şi presiunile din viaţă politică. Doctorii au declarat că deputatul a avut noroc deoarece vasul de sânge s-a spart în zonă feţei şi nu la nivelul creierului. În acest moment, Mircea Drăghici este stabil şi urmează instrucţiunile medicilor", se arată în comunicatul emis de cabinetul parlamentar al lui Mircea Drăghici.

Reprezentanţi ai Spitalului "Floreasca" din Capitală au declarat că la unitatea sanitară nu a fost înregistrat niciun pacient cu numele Mircea Drăghici.

În ultima perioadă, la DNA Piteşti au fost audiaţi primarii mai multor localităţi din judeţul Argeş, preşedintele CJ Argeş, Constantin Nicolescu, dar şi deputatul PSD Mircea Drăghici.

Surse din rândul anchetatorilor afirmă că ancheta DNA vizează aproximativ jumătate dintre primăriile din judeţul Argeş care au virat sume de bani pentru consultanţă la proiecte cu fonduri europene, iar firma care a oferit consultanţă ar fi a deputatului PSD Mircea Drăghici, care însă s-a dezis de orice implicare în afacerile de consultanţă.

Deputatul PSD Mircea Drăghici a fost audiat la DNA Piteşti în 4 şi 16 martie.

"Sunt cercetat în calitate de învinuit în dosarul în care este cercetat şi preşedintele Constantin Nicolescu. Mi s-a spus că sunt complice, sunt onorat că sunt complice cu domnul Nicolescu, dar nu am înţeles de ce sunt învinuit. Cert este că domnul Nicolescu are interdicţie de a mă vedea, iar astăzi (n.r. - vineri) mi-a fost adus la cunoştinţă că sunt cercetat în calitate de învinuit. Mai multe nu pot să va spun", declara la acea dată Mircea Drăghici.

În 18 mai, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, care îl acuză că a luat fonduri Phare de aproape 900.000 de euro pentru patru unităţi de învăţământ, în baza unor acte false.

În acest dosar au mai fost trimişi în judecată Gheorghe Cornel Penescu, acţionar majoritar al SC PIC SA Piteşti, Gheorghe Nicuţ, fost primar al municipiului Curtea de Argeş, Călin Ioan Andrei, primar al municipiului Câmpulung, Ion Ştefan, primar al comunei Budeasa, judeţul Argeş, Florian Despan, director executiv al Direcţiei pentru Integrare Europeană şi Dezvoltare Regională în cadrul Consiliului judeţean Argeş, Ion Popa, primar al comunei Stâlpeni, judeţul Argeş, Gheorghe Dobre, asociat şi administrator la SC Zeus SA, Ion Nicolae, reprezentant al aceleiaşi firme şi diriginţii de şantier Gheorghe Dumitrache şi Tudor Mircea.

În 26 ianuarie 2011, procurorii anticorupţie l-au reţinut pe Constantin Nicolescu pentru 24 de ore. În ziua următoare Tribunalul Argeş a admis propunerea procurorilor şi a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile. Imediat după anunţarea decizie de arestare, lui Nicolescu i s-a făcut rău, fiind dus la Spitalul Floreasca, unde a fost operat pe cord.

În 2 februarie 2011, Curtea de Apel Piteşti a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a obligării de a nu părăsi ţara, Nicolescu fiind externat din Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti în 18 februarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici