Blaga: Atâta autonomie va fi în Bihor, câtă în Oltenia sau în Bucovina

Secretarul general al PDL Vasile Blaga afirmă, în legătură cu propunerea vicepreşedintelui PE Laszlo Tokes privind autonomia teritorială în Bihor, că în acest judeţ va fi "atâta autonomie câtă în Oltenia sau în Bucovina".

30 afișări
Imaginea articolului Blaga: Atâta autonomie va fi în Bihor, câtă în Oltenia sau în Bucovina

Vasile Blaga: Atâta autonomie va fi în Bihor, câtă în Oltenia sau în Bucovina (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a fost întrebat, vineri, în timpul unei vizite în judeţul Covasna, ce părere are despre propunerea lui Tokes privind introducerea autonomiei teritoriale şi în Bihor şi Satu Mare.

"Suntem într-o ţară membră a Uniunii Europene, într-un stat democratic, în care fiecare ne putem exprima opiniile", a răspuns Blaga.

El a adăugat că a apreciat întotdeauna poziţia echilibrată pe care o avea Tokes în Bihor.

"Domnul Tokes are opinia domniei sale, eu pe ale mele, nici nu pot gândi altfel. Îl respect pe domnul Tokes, fără nicio problemă, îl cunosc din '90 când eram prefect de Bihor, ştiţi foarte bine. Am apreciat întotdeauna că a avut o poziţie extrem de echilibrată în Oradea. Când avea de transmis mesaje tranşante, le făcea din secuime sau din Cluj, niciodată de acasă. Asta-i viaţa", a spus Blaga.

Secretarul general al PDL a precizat, în legătură cu propunerea lui Tokes, că "atâta autonomie va fi în Bihor, câtă în Oltenia sau în Bucovina".

Vicepreşedintele Parlamentului European Laszlo Tokes a declarat, recent, la Oradea, că doreşte introducerea autonomiei teritoriale şi în Bihor şi Satu Mare.

În februarie 2008, şeful statului, Traian Băsescu, se declara, în cadrul unei vizite în Covasna, "un suporter" al autonomiei, cu condiţia ca aceasta să fie egală, în Covasna şi Harghita, cu autonomia din Călăraşi, Bihor sau Constanţa. Potrivit preşedintelui, nivelul de autonomie trebuie să fie egal în toată ţara, pentru că statul român este stat unitar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici