Boc: Regula rămâne contractul de muncă pe durată nedeterminată, durata determinată e excepţia

Premierul Emil Boc a subliniat, marţi, după discuţia cu parlamentarii UNPR, că regula rămâne contractul individual de muncă pe durată nedeterminată şi că încheierea contractelor pe durată determinată se face ca excepţie, acolo unde situaţii legate în special de proiecte europene impun acest lucru.

85 afișări
Imaginea articolului Boc: Regula rămâne contractul de muncă pe durată nedeterminată, durata determinată e excepţia

Boc: Regula rămâne contractul de muncă pe durată nedeterminată, durata determinată e excepţia (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Să fim bine înţeleşi, să nu cădem în vreo capcană oferită de unii sau de alţii: regula rămâne contractul de muncă pe durată nedeterminată. Prin excepţie, pentru situaţii care ţin de proiecte care au o durată limitată, de ce să ne încăpăţânăm şi să nu dăm posibilitatea ca românii să aibă un loc de muncă şi să fie utilizat acum, din nefericire, la negru, şi să nu beneficieze de celelate forme de protecţie socială?", a spus premierul.

El a arătat că flexibilizarea Codului Muncii în sensul creşterii perioadei pentu care se pot încheia contracte de muncă pe durată determinată de la 24 la 36 de luni are în vedere posibilitatea angajaţilor de a avea un loc de muncă legal şi a subliniat că regula rămâne, în mod evident, contractul de muncă pe perioadă nedeterminată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici