Bode: Suntem dispuşi la dialog şi vrem să găsim soluţii pentru minerii din Valea Jiului

Ministrul Economiei, Lucian Bode, a declarat vineri, înaintea întâlnirii cu o delegaţie a minerilor, că este dispus la dialog că să speră să găsească soluţii pentru ca activitatea în Valea Jiului să fie reluată.

110 afișări
Imaginea articolului Bode: Suntem dispuşi la dialog şi vrem să găsim soluţii pentru minerii din Valea Jiului

Lucian Bode (Imagine: Catalin Abagiu/Mediafax foto)

"Suntem dispuşi la dialog şi să găsim soluţii astfel încât activitatea în Valea Jiului să înceapă", a spus ministrul.

El a adăugat că va comunica rezultatele negocierilor, după finalizarea discuţiilor.

"Vă comunic imediat ce finalizăm discuţia", a spus oficialul, întrebat ce decizii va lua Ministerul Economiei.

Minerii de la cele şapte exploatări din Valea Jiului au declanşat luni proteste, cerând majorarea cu 100 de lei a sporului de periculozitate, la 700 de lei, şi creşterea preţului cărbunelui livrat producătorilor de energie.

Ministerul Economiei a anunţat joi că minerii care lucrează la minele viabile Lonea, Livezeni, Lupeni şi Vulcan ale CNH ar putea primi o majorare cu 100 de lei a sporului de condiţii grele după formarea Complexului Energetic Hunedoara, programată pentru luna mai.

Sindicatele minerilor susţin însă că majorarea anunţată de instituţie nu este realizabilă, deoarece Complexul Energetic Hunedoara se va înfiinţa mai târziu, abia în trimestrul al treilea al anului curent.

Conducerea CNH şi o delegaţie au minerilor au venit vineri la Bucureşti pentru a discuta problemele minerilor cu o comisie ministerială.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici