Borboly Csaba nu va putea exercita funcţia de preşedinte al CJ Harghita încă 30 de zile

Borboly Csaba, cercetat în libertate pentru fapte de corupţie, spune că nu va putea să exercite funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Harghita încă 30 de zile, după ce această măsură a fost prelungită, spunând însă că în ultima lună a primit şi un cadou, acela de a fi cu fetiţele lui.

360 afișări
Imaginea articolului Borboly Csaba nu va putea exercita funcţia de preşedinte al CJ Harghita încă 30 de zile

Borboly Csaba (Imagine: Vargyasi Levente/Mediafax Foto)

Borboly Csaba, cercetat în stare de libertate pentru fapte de corupţie, a susţinut, miercuri, alături de soţia sa, o declaraţie de presă, la indicatorul de ieşire din Miercurea Ciuc spre Odorheiu Secuiesc, pe marginea DN 13A, anunţând că procurorii au decis în cazul său schimbarea interdicţiei de a părăsi localitate cu cea de a părăsi ţara, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Totodată, el a afirmat că nu are voie să-şi exercite funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Harghita încă 30 de zile.

"Procurorii au decis să schimbe interdicţia de a părăsi localitatea cu cea de interzicere a părăsirii ţării. Această decizie este un pas important şi prevăd că situaţia în care mă aflu, începând din 13 mai, se va rezolva cât mai curând. Sper că justiţia va lucra continuu şi cât mai repede, ca să-mi pot exercita şi mandatul de preşedinte al Consiliului Judeţean", a declarat Borboly.

Totodată, el a spus că nu regretă niciunul dintre demersurile realizate în calitate de preşedinte al CJ, afirmând că tot ce a făcut a fost pentru locuitorii judeţului şi speră că aceste lucruri se vor dovedi.

Borboly a mulţumit presei, care a relatat "amănunţit şi obiectiv" cazul său, a mulţumit maghiarilor şi românilor din judeţ care l-au încurajat, bisericilor, partidelor politice şi Guvernului Ungariei, care l-au susţinut.

El a spus că familia i-a fost alături mai presus decât oricine şi că şi-a petrecut fiecare moment din ultima lună împreună cu copiii săi.

"În aceste 30 de zile am primit şi un cadou, acela de a fi 24 de ore din 24 cu fetiţele mele şi, din tot răul, aceasta este partea bună, pozitivă, la care mă gândesc cu căldură şi cu dragoste", a afirmat Borboly.

El a adăugat că speră să îşi poată relua activitatea de conducător al CJ cât mai curând şi "până atunci vicepreşedinţii şi aparatul propriu vor lucra eficient, încât judeţul să meargă înainte".

Sergiu Bogdan, avocatul lui Borboly Csaba, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că cele 30 de zile de interdicţie de a părăsi localitatea au expirat, practic, marţi, procurorul având posibilitatea să dispună o altă măsură.

Sergiu Bogdan a afirmat că, în prima etapă, acesta a decis să stabilească exact aceleaşi obligaţii, însă, în urma solicitării sale, trimisă marţi seara, ca această măsură să fie înlocuită cu interdicţia de a părăsi ţara, cererea a fost admisă de către procuror, iar miercuri s-a emis o a doua ordonanţă, în care s-a precizat că Borboly poate să circule în România fără restricţii legate de teritoriu.

"În perioada de 30 zile, procurorul trebuie să dispună trimiterea în judecată sau scoaterea, dacă consideră că este nevinovat. Probabil că va dispune trimiterea în judecată şi, în momentul în care se trimite în judecată, aceste 30 zile nu mai produc niciun efect, ci judecătorul care primeşte dosarul va dedice singur şi autonom vis-a-vis de modul în care se va derula procesul în continuare, fără să stabilească o situaţie mai grea pentru cel acuzat. Deci, mai favorabilă este posibil, respectiv să înlăture aceste obligaţii de a nu exercita funcţia de preşedinte al CJ", a conchis Sergiu Bogdan.

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a fost reţinut, în 13 mai, de către procurorii DNA, pentru două infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, ambele în formă continuată, luare de mită în formă continuată, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, două infracţiuni de instigare la uz de fals, două infracţiuni de fals intelectual şi denunţare calomnioasă.

Potrivit unui comunicat remis atunci de DNA, în acelaşi dosar au fost reţinuţi Palffy Domokos, consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Harghita şi administrator de fapt al SC Stravia Group SRL din Goagiu - judeţul Harghita, Csiszer Botond-Benedek, director executiv al Direcţiei Drumuri Judeţene din cadrul CJ, şi fostul vicepreşedinte al CJ Sofalvi Laszlo.

În 14 mai, Curtea de Apel Târgu Mureş a respins propunerea DNA de arestare preventivă a preşedintelui Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, el având interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu.

Intanţa a decis ca şi Palffy Domokos, Csiszer Botond-Benedek şi Sofalvi Laszlo să fie cercetaţi în libertate, având interdicţia de a părăsi localităţile de domiciliu.

Totodată, Curtea de Apel Târgu Mureş a decis că Borboly nu va putea exercita, timp de 30 de zile, funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Harghita.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici