Bugetul SRI pe 2015, avizat de comisie. Pop: Efortul financiar, în special pe securitate cibernetică

Comisia pentru controlul SRI a avizat marţi, cu unanimitate de voturi, bugetul Serviciului pe anul 2015, preşedintele comisiei, Georgian Pop, precizând că eforturile financiare şi umane în anul viitor vor fi orientate în special către un domeniu relativ nou, respectiv cel al securităţii cibernetice.

274 afișări
Imaginea articolului Bugetul SRI pe 2015, avizat de comisie. Pop: Efortul financiar, în special pe securitate cibernetică

Bugetul SRI pe 2015, avizat de comisie. Pop: Efortul financiar, în special pe securitate cibernetică (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

”Am avizat cu unanimitate de voturi proiectul de buget pentru anul 2015 al SRI. Ne-am asigurat, din discuţiile cu conducerea SRI, că proiectul de buget corespunde necesităţilor financiare ale SRI pentru ca în 2015 să asigure proiectele vitale de securitate naţională ale României”, a spus Pop.

El a menţionat faptul că în anul 2015 eforturile financiare şi umane vor fi structurate şi orientate într-o mai mare măsură către un domeniu relativ nou pentru provocările din zona securităţii, respectiv securitatea cibernetică, în condiţiile în care, conform unei decizii a CSAT, SRI este autoritatea naţională responsabilă pentru ”cyber defence”.

El a mai arătat, pe de altă parte, că SRI va pune în aplicare şi obiectivul NATO de a asigura securitatea cibernetică a Ucrainei. ”A fost, la finalul anului 2014, Summit-ul NATO din Ţara Galilor, unde o mare responsabilitate, dar şi onoare, revine României - de a conduce unul dintre pilonii de sprijin pentru Ucraina, şi anume securitatea cibernetică. Ori, din acest punct de vedere, SRI este instituţia care va pune în aplicare şi va transpune acest obiectiv important al NATO, din care şi noi facem parte, pentru a asigura securitatea cibernetică a Ucrainei”, a spus Pop.

În proiectul de buget al SRI propus pentru anul 2015 se propune o alocare financiară în cuantum de 1.392.105, în creştere cu 12,36 faţă de anul 2014.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici