Bursa de Fericire, platformă online de strângere de fonduri pentru dotarea secţiilor de oncologie

Bursa de Fericire, platforma online de strângere de fonduri pentru dotarea secţiilor de oncologie din spitalele româneşti, unde fiecare donator poate să urmărească traseul banilor, stadiile proiectului şi finalitate lui, a fost lansată de Asociaţia Dăruieşte Viaţă şi Ogilvy&Mather.

3704 afișări
Imaginea articolului Bursa de Fericire, platformă online de strângere de fonduri pentru dotarea secţiilor de oncologie

Bursa de Fericire, platformă online de strângere de fonduri pentru dotarea secţiilor de oncologie (Imagine: bursadefericire.ro)

Iniţiatorii proiectului au arătat, la deschiderea oficială a "Bursei de Fericire", eveniment care a avut loc la Banca Naţională a României, că ceea ce diferenţiază această platformă de toate celelalte este transparenţa totală, faptul că donatorii vor vedea concret traseul banilor.

"Bursa de Fericire", prin care oricine poate investi în dotarea secţiilor de oncologie din România, permite în acelaşi timp fiecăruia să se implice direct în schimbarea modului în care sunt trataţi pacienţii care suferă de această boală.

TITLURILE ZILEI

"Încă de la început, pe bursadefericire.ro vezi cât donezi, stadiile proiectului şi finalitatea sa, care constă în vieţi salvate. Absolut totul se face transparent, fiecare donator putând să vadă concret unde au ajuns banii donaţi. Calitatea de acţionar este accesibilă atât persoanelor fizice, cât şi juridice care doresc să investească în proiectele dedicate centrelor oncologice din ţară, prin achiziţia de acţiuni cu preţ fix, disponibile în permanenţă online pe portalul bursadefericire.ro", au arătat iniţiatorii proiectului.

Companiile pot să redirecţioneze până la 20 la sută din impozitul pe profit pe care îl datorează statului către "Bursa de Fericire", banii fiind investiţi mai departe în echipament medical.

"Centrele de oncologie din România au nevoie urgentă de modernizare, astfel încât copiii şi adulţii diagnosticaţi să beneficieze de condiţii de tratament la standarde europene. Avem cu toţii nevoie de această şansă, atât copiii care se luptă să supravieţuiască, cât şi românii care îşi caută fericirea", a declarat Paula Herlo, preşedinte onorific al Asociaţiei Dăruieşte Viaţă.

Avocatul Gabriel Biriş le-a explicat celor prezenţi la evenimentul care a dat startul "Bursei de Fericire" despre facilitatea fiscală, valabilă încă din 2004, de a redirecţiona până la 20 la sută din impozitul pe profit pe care îl datorează statului, către o cauza socială, arătând că de anul acesta legea a fost îmbunătăţită şi le permite firmelor să îşi planifice donaţiile. Astfel, din 2014, companiile pot dona sume care depăşesc 20 la sută din impozitul pe profit, dar nu mai mult de 0,3 la sută din cifra de afaceri, către cauze sociale şi cheltuielile vor fi deduse anul următor.

"În copilărie, fericirea o trăieşti atunci când primeşti, dar pe masură ce creştem fericirea este trăită atunci când împărtăşeşti", a declarat Lucian Mîndruţă, amfitrionul evenimentului.

Iniţiatorii proiectului au precizat că ideea a pornit de la studiile care arată că oamenii sunt mai fericiţi atunci când reuşesc să îi facă pe alţii fericiţi, iar rapoartele internaţionale plasează România pe un loc codaş la capitolul fericire, dar fruntaş în ceea ce priveşte incidenţa cazurilor de cancer.

În acest context, Tudor Chirilă a arătat că fiecare dintre noi a contribuit la salvarea vieţii unui caz punctual, însă la fel de important este să ajuţi la dezvoltarea unei infrastructuri în spitalele de oncologie, care să ofere tratament la standarde europene tuturor copiilor, întrucât sumele plătite pentru un singur pacient tratat în străinătate ar putea ajuta sute în România.

Încă din 2009, membrii fondatori ai Asociaţiei Dăruieşte Viaţă, Carmen Uscatu, Oana Gheorghiu şi Bianca Voinescu, precum şi preşedintele onorific, Paula Herlo, au încercat să contribuie la modernizarea sistemului medical din România, derulând mai multe proiecte care s-au materializat în strângerea a peste trei milioane de euro.

Proiectele finanţate din această sumă au condus la crearea Centrului de excelenţă în tratarea cancerului la copii, la Spitalul "Louis Ţurcanu" Timişoara, a triplării capacităţii de transplant de celule stem a României prin construirea a 18 camere sterile la Institutul Clinic Fundeni, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Louis Ţurcanu" şi Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, mărirea capacităţii secţiei de neonatologie a Maternităţii Polizu, prin achiziţia de aparatură performantă şi incubatoare, contribuind la refacerea "Centrului Medical de Evaluare şi Recuperare "Cristian Şerban", Buzias, după incendiul din mai 2012.

Prin proiectul actual, Asociaţia Dăruieşte Viaţă îşi doreşte să schimbe percepţia despre filantropie şi să aducă în atenţia companiilor importanţa gestului de a redirecţiona 20 la sută din impozitul pe profit către dotarea centrelor de oncologie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici