"Buton de panică" în şcolile bucureştene

Primarul general Sorin Oprescu a declarat, miercuri, că pentru siguranţa elevilor în şcoli va fi introdus, alături de sistemele de supraveghere video, şi un "buton de panică", astfel încât să existe o legătură cu sediile Poliţiei Comunitare, care vor transmite datele şi Poliţiei Capitalei.

97 afișări
Imaginea articolului "Buton de panică" în şcolile bucureştene

"Buton de panică" în şcolile bucureştene (Imagine: Mediafax Foto)

În paralel cu aceste măsuri de prevenire a infracţiunilor în zonele unităţilor de învăţământ, toate şcolile vor organiza programe de prevenire a infracţionalităţii.

Inspectorul şcolar general al Capitalei, Stelian Fedorca, a declarat că unităţile de învăţământ vor trebui să îşi revizuiască regulamentele interne, astfel încât să existe o mai bună monitorizare a persoanelor care intră în şcoli.

"Vor rezolva şi cazurile în care persoanele, care deşi intră legal în şcoală, produc evenimente nedorite prin implementarea butonului de urgenţă", a precizat Stelian Fedorca.

După întâlnirile care vor avea loc între şefii Poliţiei Comunitare de sector şi cei ai Poliţiei Capitalei, în care vor fi stabilite măsuri concrete pentru combaterea infracţiunilor în şcoli, în aproximativ două săptămâni va mai avea loc o întâlnire pentru finalizarea măsurilor.

Totodată, potrivit şefului Poliţiei Capitalei, va fi reverificat personalul angajat al firmelor care asigură supravegherea în unele unităţi şcolare.

Ministrul interimar al Internelor Dan Nica declara, săptămâna trecută, la prezentarea bilanţului Poliţiei Capitalei, că trebuie luate măsuri ferme la unităţile de învăţământ, pentru că în multe şcoli traficanţii dau copiilor droguri gratis, iar unii elevi sunt şantajaţi şi agresaţi, precizând că şcolile reprezintă prioritatea zero a Poliţiei. Dan Nica le-a cerut poliţiştilor luarea unor măsuri urgente în preajma şcolilor.

Totodată, Liviu Dragnea le-a cerut reprezentanţilor structurilor Ministerului Administraţiei şi Internelor, miercuri, la ceremonia de instalare în funcţia de ministru, să ia măsuri pentru ca în România copiii să meargă şi să se întoarcă de la şcoală în siguranţă.

Edilul şef al Capitalei declara, la prezentarea bilanţului Poliţiei Capitalei, că primii care au nevoie de supraveghere, de ordine şi de linişte sunt copiii. Oprescu preciza că, potrivit sondajelor pe care autorităţile le-au făcut anul trecut, jumătate dintre elevii bucureşteni nu se simt în siguranţă în şcoli.

Şeful Poliţiei Române, Petre Tobă, a cerut ca echipajele de poliţie să fie prezente în zona intrărilor în unităţile de învăţământ şi să supravegheze permanent traseele de deplasare a elevilor.

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici