Video Buzău: Un tir cu 800 de butelii a luat foc pe DN2, mai multe explozii având loc. ISU: Pericolul a fost foarte mare, pompierii nu s-au apropiat. Localnicii evacuaţi s-au întors acasă - VIDEO/GALERIE FOTO

Un tir încărcat cu 800 de butelii cu gaz a luat foc, vineri dimineaţa, pe drumul naţional 2, în localitatea Mihăileşti, mai multe butelii explodând după pornirea incendiului. Oamenii pe o rază de 500 de metri au fost evacuaţi.

14766 afișări

16:03 - Localnicii evacuaţi în urma incendiului izbucnit la Mihăileşti s-au întors acasă

Persoanele evacuate în urma incendiului izbucnit la Mihăileşti, după ce un autocamion încărcat cu butelii a luat foc, se pot întoarce acasă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit prefectului de Buzău, pericolul a fost înlăturat.

“Am dat undă verde ca oamenii să se întoarcă spre casele lor întrucât în acest moment nu mai este niciun pericol. Acum se lucrează pentru înlăturarea fiarelor de pe drum având în vedere că mai mult de jumătate dintre butelii au explodat şi s-au răspândit”, a declarat pentru MEDIAFAX, George Sava, prefect de Buzău.

Potrivit sursei citate, circulaţia ar urma să fie reluată în aproximativ două ore. Între timp, pompierii au lichidat incendiul.

“Au rămas la locul intervenţiei două autospeciale. Noi ne-am încheiat însă misiunea. Au rămas poliţiştii pentru cercetări”, a declarat pentru MEDIAFAX, George Creţu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău.

Conform unui comunicat depresă transmis de ISU Buzău, la faţa locului s-au deplasat 60 de pompieri, cu opt autospeciale de apă şi spumă şi două ambulanţe SMURD.

12:25 - Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău anchetează explozia de la Mihăileşti

Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău anchetează explozia de la Mihăileşti, deschizând un dosar in rem pentru distrugere din culpă şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, informează, vineri, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

"La Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău s-a constituit un dosar având ca obiect explozia produsă astăzi, 10 iunie 2016, pe DN 85, în zona localităţii Mihăileşti, judeţul Buzău. Cercetările sunt efectuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere din culpă (art. 255 din Codul penal) şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă (art. 349 din Codul penal)", se spune în comunicat.

De altfel şi Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la faţa locului se efectuează cercetări, iar poliţiştii verifică legalitatea transportului.

Potrivit prefectului de Buzău, incendiul a pornit de la anvelope, ulterior extinzându-se la partea din spate a tirului. Centrul Infotrafic al Poliţiei Române anunţă că traficul pe DN2 (E 85) între Urziceni şi Buzău este total blocat la această oră.

11:07 - ISU Buzău: Pericolul a fost foarte mare, pompierii nu s-au apropiat

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău au declarat pentru MEDIAFAX că pericolul pe DN2, acolo unde un tir încărcat cu butelii a luat foc, a fost foarte mare iar pompierii au acţionat doar de la distanţă, traficul dintre Urziceni şi Buzău fiind blocat.

Potrivit ISU Buzău, şase autospeciale intervin pentru stingerea incendiului la tirul încărcat cu 800 de butelii.

“ La momentul ajungerii echipajelor, incendiul se manifesta la încărcătură. Întrucât pericolul era extrem de mare iar buteliile explodau, pompierii au intervenit de la distanţă, cu tunurile din dotare. Nu ne-am apropiat ca să nu punem în pericol viaţa salvatorilor” a declarat pentru MEDIAFAX, George Creţu, purtător de cuvânt ISU Buzău.

Potrivit sursei citate, populaţia din zonă a fost evacuată.

“Comitetul local pentru situaţii de urgenţă a decis evacuarea populaţiei pe o distanţă de aproximativ 500 de metri” a mai spus George Creţu.

Poliţia Rutieră a blocat traficul în zonă.

“A fost închisă circulaţia la intersecţia DN1 B cu DN 2, la Hanu lui Tinţă. Maşinile au fost deviate pe alte rute ocolitoare. În plus, ce autoturisme vin dinspre Ialomiţa, de exemplu, nu se permite intrarea în judeţul nostru. Apelul pe 112 nu a fost de accident de circulaţie. S-a anunţat că un autocamion încărcat cu butelii a luat foc” a declarat Doiniţa Mihalache, purtător de cuvânt IJP Buzău, pentru MEDIAFAX.

Incidentul a avut loc vineri, în jurul orei 10, pe raza localităţii Mihăileşti.

Un tir încărcat cu 800 de butelii pline cu gaz a luat foc în mers şi a rămas imobilizat pe drum, mai multe explozii având loc consecutiv.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, incidentul a avut loc vineri, în jurul orei 10, pe raza localităţii Mihăileşti. Un tir încărcat cu 800 de butelii pline cu gaz a luat foc în mers şi a rămas imobilizat pe drum.

Mai multe explozii au avut loc consecutiv, iar oamenii au fost evacuaţi pe o rază de 500 de metri. La faţa locului s-au deplasat opt echipaje de pompieri, la ora transmiterii ştirii, autorităţile anunţând că exploziile au fost oprite şi nu mai există un pericol.

Reprezentanţii ISU Buzău au declarat pentru MEDIAFAX că nicio persoană nu a fost rănită şi se intervine pentru răcirea buteliilor.

"Colegii de la ISU acţionează, fără o expunere nejustificată faţă de camion. Situaţia este sub control, în sensul ca cei expuşi la pericol au fost evacuaţi. Nu avem victime în acest moment şi acţiunea colegilor a fost una foarte rapidă. Acolo sunt şi forţe de la poliţie şi drumul e închis", a declarat Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul de Interne.

Potrivit prefectului de Buzău, incendiul a pornit de la anvelope, ulterior extinzându-se la partea din spate a tirului.

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române anunţă că traficul pe DN2 (E 85) între Urziceni şi Buzău este total blocat la această oră.

Imagini trimise de Popa Andrei, un cititor MEDIAFAX!

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici