Cameră: Legea privind alegerea primarilor într-un singur tur, adoptată pe articole

Deputaţii au adoptat, luni, pe articole, propunerea legislativă potrivit căreia primarii vor fi aleşi într-un singur tur de scrutin, cu excepţia situaţiilor de balotaj, votul final urmând să fie dat marţi.

481 afișări
Imaginea articolului Cameră: Legea privind alegerea primarilor într-un singur tur, adoptată pe articole

Cameră: Legea privind alegerea primarilor într-un singur tur, adoptată pe articole (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Reprezentanţii opoziţiei au criticat acest proiect de lege semnat de mai mulţi parlamentari PDL şi PSD şi au precizat că vor vota împotrivă.

Victor Paul Dobre (PNL) a arătat că proiectul reprezintă "încă un pas de îndepărtare de valorile democratice", "o eroare" şi "o delegitimare a celor aleşi în funcţia de primar".

Aura Vasile (PSD) a spus că dacă vor fi aleşi primarii dintr-un singur tur, vor exista primari care au obţinut 12-14%.

În replică, liderul grupului PDL Mircea Toader a arătat că PDL sprijină proiectul deoarece şi primarii trebuie aleşi din primul tur, la fel ca preşedinţii Consiliilor Judeţene.

Camera Deputaţilor este for decizional în legătură cu acest proiect, Senatul l-a respins anterior.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici