Camera participă la bugetul Adunării Interparlamentare a Ortodoxiei/Cernea: Trebuie oprit acest lucru

Camera Deputaţilor a aprobat, miercuri, participarea Camerei la bugetul Adunării Interparlamentare a Ortodoxiei, urmând ca această cotizaţie anuală să fie inclusă în bugetul forului legislativ, Remus Cernea protestând: "Prea mulţi bani publici se duc către ortodoxie. Trebuie oprit acest lucru".

338 afișări
Imaginea articolului Camera participă la bugetul Adunării Interparlamentare a Ortodoxiei/Cernea: Trebuie oprit acest lucru

Remus Cernea (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Proiectul de hotărâre în acest sens a fost adoptat de deputaţi cu 307 voturi "pentru", unul "împotrivă" şi o abţinere şi prevede că această cotizaţie la Adunarea Interparlamentară a Ortodoxiei se prevede anual, începând cu 2014, în bugetul de venituri şi cheltuieli şi se aprobă de Camera Deputaţilor.

Deputatul independent Remus Cernea a a atras atenţia că nu este stipulat cuantumul acestei cotizaţii. "Mult prea multe fonduri publice se duc către ortodoxie, fie de la Parlament, fie de la autorităţile locale. Trebuie să oprim acest lucru, în România nu există biserică de stat", a adăugat Cernea, ceea ce a stârnit vociferările mai multor deputaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici