Candidaţii pentru şefia Parchetului General şi DNA: Cum gândesc şi ce planuri au cei 11 procurori

11 procurori speră să devină procuror general sau procuror şef al DNA şi s-au înscris în concursul iniţiat de Mona Pivniceru pentru cele două funcţii, cu toate că fostul şef al DNA, Daniel Morar, spune despre procedura de selecţie că este o farsă. Şapte din cei 11 au răspuns unui chestionar comun, alcătuit de gândul cu scopul de a afla ce vor face dacă ajung sefii procuraturii.

546 afișări
Imaginea articolului Candidaţii pentru şefia Parchetului General şi DNA: Cum gândesc şi ce planuri au cei 11 procurori

TEST GÂNDUL: Cum gândesc şi ce planuri au candidaţii pentru şefia Parchetului General şi DNA (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Dacă un procuror spune că vrea să incrimineze intervenţia politicienilor asupra magistraţilor, altul promite că va crea un corp de control, pentru a avea posibilitatea să-şi pedepsească colegii din procuratură.

"L-am cunoscut în 92 pe Fane Căpăţână, nu avea antecedente penale", ne-a relatat unul din candidaţii pentru Parchetul General. De asemenea altă concurentă a admis şi ea că are o relaţie cu un politician PSD. Doi procurori care vor să conducă DNA susţin că ar accepta un control politic al parchetelor, dar numai în anumite condiţii.

Citeşte mai jos câteva din explicaţiile a şase procurori care candidează la Parchetul General şi DNA.

"Aş vrea un corp de control pentru procurorul general. L-am cunoscut în ’92 pe Fane Căpăţână, nu avea antecedente penale"

Citeşte materialul integral despre ce planuri au candidaţii pentru şefia Parchetului General şi DNA pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici