Carnea de miel, mai scumpă decât anul trecut. Crescătorii de ovine: Costurile pentru iernat au fost foarte mari

Carnea de miel se va vinde cu 30 de lei kilogramul, a declarat, vineri, la Sibiu, preşedintele Sindicatului Naţional al Crescătorilor de Ovine şi Caprine, care a precizat că fermierii au avut costuri foarte mari cu întreţinerea oilor în această iarnă, dar se ţine cont şi de puterea de cumpărare.

526 afișări
Imaginea articolului Carnea de miel, mai scumpă decât anul trecut. Crescătorii de ovine: Costurile pentru iernat au fost foarte mari

Carnea de miel, mai scumpă decât anul trecut. Crescătorii de ovine: Costurile pentru iernat au fost foarte mari (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Sibiu, cu cât vor putea cumpăra românii carne de miel de Paşti, preşedintele Sindicatului Naţional al Crescătorilor de Ovine şi Caprine, Marcel Andrei, a răspuns că "totul depinde de piaţă".

"Ţinând cont că suntem în 5 aprilie şi crescătorii ţin oile pe stabulaţie, că nu este vegetaţie, costurile pentru iernat au fost foarte mari. La un preţ de 30 de lei kilogramul nici nu ne-am acoperi costurile. Pe de altă parte, trebuie să ţinem cont şi de puterea de cumpărare a populaţiei şi, dacă vrem să vindem, trebuie să ne adaptăm pieţei”, a spus Marcel Andrei.

Potrivit acestuia, fermierii nu pot estima "preţuri fixe, bine stabilite, pentru că, dacă piaţa nu acceptă, degeaba cer", însă a adăugat că intenţia este să se vândă carnea de miel cu 30 de lei pentru un kilogram.

"Sunt produse perisabile şi nu ne putem juca. În momentul în care le-am făcut, ieşim cu ele pe piaţă, trebuie să le vindem", a afirmat Andrei.

Potrivit acestuia, brânza proaspătă se va vinde la preţuri comparabile cu cele de anul trecut, în jurul sumei de 20 de lei pentru un kilogram.

Anul trecut, Marcel Andrei declara, înainte de Paşi, că preţul mieilor, "în greutate, la viu, ar trebui să pornească de la 15 lei, iar la carcasă de la 25 lei". Acesta adăuga că în anul 2011 preţul varia între 22 şi 23 lei.

De Paşti, în majoritatea judeţelor preţul a variat între 10-16 lei un kilogram pentru mielul viu şi 20-34 de lei în magazine.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici