Câţi români s-au înarmat în 2011? Fostul şef de la Arme din Poliţie şi-a deschis prăvălie: „Ştii cât e valabil avizul psihologic? Până ieşi pe uşa cabinetului!"

De mai bine de 20 de ani, fostul comisar şef de poliţie Grumezescu lucrează cu armele de foc. Până anul trecut a fost şeful Serviciului Arme şi Muniţii din Poliţia Română, de unde cei care vor să aibă o armă de foc trebuie să obţină permisul. S-a pensionat şi acum are un magazin de arme şi muniţie aflat la câţiva paşi de Poliţia Capitalei, pe Brezoianu.

843 afișări
Imaginea articolului Câţi români s-au înarmat în 2011? Fostul şef de la Arme din Poliţie şi-a deschis prăvălie: „Ştii cât e valabil avizul psihologic? Până ieşi pe uşa cabinetului!"

Imagine: Alexandru Szekely/Arhiva Mediafax Foto

Din spatele tejghelei de sticlă, sub care se odihnesc inofensiv pistoale Walter, Colt sau un impunător revolver Magnum de la Smith&Wesson, Constantin Grumezescu îşi învaţă un client ce poate face cu noua puşcă de vânătoare Benelli, pe care tocmai a achiziţionat-o, cu 6.500 de lei.

Prin faţa ochilor lui au trecut mulţi posesori de arme cu glonţ. Doi poliţişti s-au sinucis cu arma avizată chiar de el: "Eu am zis să fie sănătoşi. Bine că nu au luat şi pe alţii cu ei".

România are una dintre cele mai restrictive legi din lume privind deţinerea de arme de foc. Armă cu glonţ au voie să aibă doar magistraţii, diplomaţii, militarii, poliţiştii şi demnitarii (primari, miniştri, parlamentari). Bodyguarzii de la firmele private, de exemplu, nu au voie cu pistol cu glonţ. Asta nu garantează însă nimic, iar măcelul de la coafor o dovedeşte cu vârf şi îndesat.

Citeşte mai departe pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici