Ce s-a întâmplat în weekend: Cele mai importante cinci evenimente din acest sfârşit de săptămână

Mediafax.ro vă prezintă cele mai importante cinci evenimente care au avut loc în weekendul 30-31 august:

1986 afișări
Imaginea articolului Ce s-a întâmplat în weekend: Cele mai importante cinci evenimente din acest sfârşit de săptămână

Victor Ponta, Traian Băsescu (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

Băsescu: Spre surprinderea mea, am aflat că România a transmis două nominalizări de comisar european

Preşedintele Traian Băsescu a declarat sâmbătă că, "spre surprinderea" sa, a aflat, la Bruxelles, că România a transmis două nominalizări pentru funcţia de comisar european. Surse oficiale au precizat ulterior pentru MEDIAFAX că cele două nominalizări ar fi Dacian Cioloş şi Corina Creţu. În aceeaşi zi, premierul Victor Ponta a declarat că preşedintele CE va anunţa joi portofoliul acordat României în Comisia Europeană.

 

Donald Tusk, desemnat preşedintele Consiliului European. Federica Mogherini va fi şefa diplomaţiei UE

Premierul polonez Donald Tusk a fost desemnat în funcţia de preşedinte al Consiliului European, iar ministrul italian de Externe Federica Mogherini în postul de şef al diplomaţiei UE, a anunţat sâmbătă preşedintele în exerciţiu al Consiliului, Herman Van Rompuy.

 

Rezultate Bacalaureat 2014: 22,27% dintre candidaţi au promovat în sesiunea de toamnă

O pondere de 22,27 la sută dintre absolvenţii de clasa a XII-a au promovat sesiunea a doua a examenului de bacalaureat din acest an, cu 1,2 puncte procentuale mai mult faţă de sesiunea de toamnă din 2013, a anunţat duminică Ministerul Educaţiei Naţionale. Rezultatele pe judeţe au fost publicate pe edu. ro.

 

Putin a evocat pentru prima dată crearea unui stat în estul Ucrainei

Vladimir Putin a vorbit pentru prima oară despre formarea unui stat în regiunile din Ucraina unde se confruntă forţele ucrainene şi rebelii proruşi. Problema unui "statut statal" trebuie abordată în discuţiile privind încheierea conflictului din estul Ucrainei, a declarat preşedintele rus duminică.

 

Larisa Iordache, trei titluri naţionale în finalele pe aparate, la CN de gimnastică

Gimnasta Larisa Iordache a cucerit, duminică, trei titluri naţionale în finalele pe aparate, la sărituri, paralele şi sol la Campionatele Naţionale de gimnastică de la Bucureşti. Medaliile de aur la masculin au fost împărţite între Cristian Băţagă, Marius Berbecar, Andrei Muntean şi Clad Cotuna.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici