Ce s-a întâmplat în weekend: Cele mai importante cinci evenimente din acest sfârşit de săptămână

Mediafax.ro vă prezintă principalele evenimente care au avut loc în weekendul 18-19 octombrie.

1306 afișări
Imaginea articolului Ce s-a întâmplat în weekend: Cele mai importante cinci evenimente din acest sfârşit de săptămână

Ce s-a întâmplat în weekend: Cele mai importante cinci evenimente din acest sfârşit de săptămână

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Mehedinţi Adrian Duicu va fi eliberat din arestul preventiv, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis, definitiv, înlocuirea măsurii cu cea a arestului la domiciliu. Duicu a declarat, sâmbătă, că este nevinovat şi că va proba acest lucru în instanţă.

Avocatul Poporului (AP) transmite într-un comunicat că sesizarea Curţii Constituţionale (CC) în legătură cu Ordonanţa de urgenţă nr. 55/2014 privind migraţia aleşilor locali excedează competenţa instituţiei.

Avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines prăbuşit pe 17 iulie în estul Ucrainei a fost doborât de insurgenţi proruşi cu un sistem de rachete sustras de la armata ucraineană, a stabilit Serviciul german de informaţii externe (Bundesnachrichtendienst - BND), conform publicaţiei Der Spiegel.

Patru curse Tarom au fost anulate, sâmbătă şi duminică, după ce însoţitorii de bord s-au declarat inapţi de zbor, acest protest urmând altora similare, ale piloţilor şi însoţitorilor companiei, ce au avut loc în septembrie.

O cometă cu viteză foarte mare a trecut duminică pe lângă Marte, un eveniment care are loc o dată la un milion de ani, iar sondele de pe orbita planetei roşii au încercat să surprindă întâlnirea, potrivit NASA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici