Ce se întâmplă cu alocaţiile. Preşedintele are mai multe variante pe masă

  • Mărirea alocaţiei cu doar 20% a picat definitiv în Parlament
  • Acum, se va lua în calcul proiectul PSD, de dublare
  • Preşedintele are mai multe variante pe masă
21331 afișări
Imaginea articolului Ce se întâmplă cu alocaţiile. Preşedintele are mai multe variante pe masă

Parlamentul dă ia de furcă Guvernului. Ordonanţa Guvernului prin care alocaţia copilului se măreşte, etapizat, a fost respinsă, devinitiv, în Plenul Camerei Deputaţilor. Alocaţiile urmau să fie majorate, în tranşe, începând cu 1 septembrie 2020.

Au fost166 de voturi pentru respingere, 63 de voturi împotrivă şi 29 de abţineri. 

Asta înseamnă că rămâne în vigoare legea care obligă Guvernul să dubleze alocaţiile, nu doar să le mărească. Alocaţia ar trebui să ajungă la 300 de lei pentru copiii între 2 şi 18 ani, şi 600 pentru cei cu dizabilităţi.

Mingea e în terenul preşedintelui, acum. Proiectul de respingere a propunerii Guvernului ajunge pe masa lui şi poate promulga legea, o poate respinge sau retrimite în Parlament. 

Întrebat ce va face, Iohannis a răspuns că „nu e posibil să împarţi bani care nu există”.

”Eu mi-aş dori mult mai mult pentru fiecare copil din România, dar dorinţa, singură, nu rezolvă problemele financiare niciodată. Banii se pot împărţi numaia tunci când îi ai. Ştie fiecare de acasă, câţi bani ai, atâţia poţi să împarţi”, a declarat Klaus Iohannis.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici