Ce spune preşedintele CNSAS despre decizia CAB şi solicitarea privind calitatea de colaborator a lui Băsescu: Nu este o acţiune împotrivă, ci în constatare

Preşedintele CNSAS Constantin Buchet a declarat, vineri, că în privinţa constatării de către Curtea de Apel a calităţii de colaborator al Securităţii a fostului preşedinte Băsescu nu a fost vorba de o acţiune "împotriva" acestuia, ci de o acţiune în constatare potrivit legii asupra unor documente.

3373 afișări
Imaginea articolului Ce spune preşedintele CNSAS despre decizia CAB şi solicitarea privind calitatea de colaborator a lui Băsescu: Nu este o acţiune împotrivă, ci în constatare

Preşedintele CNSAS, după decizia CAB pentru Băsescu: Nu este o acţiune împotrivă, ci în constatare

"Nu am văzut ştirea. Nu este o acţiune împotrivă, este o acţiune în constatare potrivit legii asupra unor documente pe care noi le-am identificat potrivit procedurii legale acestea s-au trecut de departamentul de specialitate direcţia de investigaţii (nota de constatare). Acesta a venit pe masa colegiului şi colegiul în plenitudinea sa în unanimitate a votat transmiterea acestor documente la Instanţa de Contencios Administrativă. Aceasta este practic procedura tehnică indicată riguros şi extrem de clar de legea noastră de funcţionare ordonanţa 24/2008", a declarat,vineri, la Digi 24, preşedintele CNSAS Constantin Buchet.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au admis, vineri, acţiunea Consiliului Naţional Pentru Studierea Arhivelor Securităţii (C.N.S.A.S.) şi au constatat calitatea de colaborator al Securităţii în privinţa fostului preşedinte al României Traian Băsescu.

În acţiunea depusă la CAB de CNSAS pentru stabilirea colaborării cu Securitatea a lui Traian Băsescu, studiată de MEDIAFAX, se arată că fostul preşedinte şi-a turnat colegii şi a menţinut legătura cu Securitatea ca persoană de sprijin, până aproape de căderea regimului. În dosar sunt documente de la SRI şi MApN.

Traian Băsescu a declarat, vineri, pentru Mediafax, că va contesta decizia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici