Cei 28 de acuzaţi din scandalul permiselor, deferiţi justiţiei de DNA

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) i-a trimis în judecată pe cei 28 de acuzaţi în legătură cu fraudarea examenelor pentru obţinerea permisului de conducere la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule (SPCRPCIV) din Argeş.

122 afișări
Imaginea articolului Cei 28 de acuzaţi din scandalul permiselor, deferiţi justiţiei de DNA

Cei 28 de acuzaţi din scandalul permiselor, deferiţi justiţiei de DNA

Potrivit rechizitoriului, în perioada 2006 - iunie 2008, pe raza judeţului Argeş şi-a desfăşurat activitatea un grup infracţional organizat care a acţionat în scopul obţinerii unor sume de bani pretinse şi primite de la mai multe persoane, pentru a le facilita acestora obţinerea în mod fraudulos a permiselor de conducere de la S.P.C.R.P.C.I.V. Argeş.

Astfel, inculpaţii Vlăsceanu Gheorghe Codruţ, Voinea Vasile, Zidaru Daniel, Dumitrescu Eduard Constantin, Tudoroiu Constantin Izabel, Tinca Constantin, Marcu Constantin, Rădoi Aurelian, Silveanu Florian Mircea, Bălan Laurenţiu Ionuţ, Ene Florin Aurelian, Epure Marius, Anghel Nicolae, Dinculescu Marin, Ionaşcu Ion, Mandu Daniel Paul, Ioniţă Virgil, Proca Traian, Ciripan Ion, Neagoe Laurenţiu Georgel, Boroiu-Badea Florin, Alexandru Nicolae, Crăciun Mihai şi Mierlă Gheorghe Marius au constituit sau aderat la un grup infracţional organizat în scopul comiterii unor infracţiuni de corupţie.

Membrii acestui grup şi-au asumat mai multe "îndatoriri", respectiv racolarea persoanelor din mai multe judeţe interesate să obţină permisul de conducere prin coruperea unor funcţionari publici; schimbarea domiciliului viitorilor candidaţi; falsificarea documentelor necesare schimbării domiciliului; facilitarea promovării, în mod ilegal, a examenului pentru obţinerea permisului de conducere.

 

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici