Cei doi inspectori şcolari adjuncţi ai ISJ Iaşi, demişi. Senatorul PNL Mihaela Popa susţine că e "răzbunare politică"

Cei doi inspectori şcolari generali adjuncţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi au fost demişi, printr-un ordin al ministrului demis al Educaţiei Cătălin Baba, senatorul PNL Mihaela Popa susţinând că este vorba despre "o răzbunare politică", după ce ea a demisionat din PDL.

1817 afișări
Imaginea articolului Cei doi inspectori şcolari adjuncţi ai ISJ Iaşi, demişi. Senatorul PNL Mihaela Popa susţine că e "răzbunare politică"

Mihaela Popa (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Inspectorii şcolari generali adjuncţi din cadrul ISJ Iaşi, Mariana Pop şi Bogdan Cristescu, au fost demişi, printr-un ordin al ministrului demis al Educaţiei Cătălin Baba, documentele ajungând vineri la Inspectoratul Şcolar din Iaşi.

Senatorul PNL Mihaela Popa, care recent a demisionat din PDL, a spus că totul este "o răzbunare politică", întrucât cei doi inspectori adjuncţi erau consideraţi ca fiind apropiaţii săi.

"Ministrul a semnat ordinul ca să se răzbune, crezând că sunt prietenii mei, dar a înţeles greşit. Eu i-am susţinut pentru că sunt oameni valoroşi, ambii având CV-uri impresionante. Mariana Pop a coordonat proiecte cu fonduri europene, iar Cristescu este profesor de matematică având doctorat la Sorbona. Ceea ce s-a întâmplat este o ilegalitate crasă", a declarat, sâmbătă, senatorul PNL Mihaela Popa.

Ea a mai spus că decizia ministrului demis al Educaţiei este o măsură de intimidare.

"PDL îmi ameninţă colaboratorii, prietenii şi familia", a declarat senatorul liberal.

La rândul său, şefa ISJ Iaşi, Liliana Romaniuc, a afirmat că nu este vorba despre o demitere, ci despre o încetare a detaşării celor doi adjuncţi de la şcolile de la care provin la inspectorat.

În cele două posturi de adjuncţi ai ISJ Iaşi rămase vacante au fost desemnaţi Gabriel Mârşanu, profesor la Liceul de Informatică din Iaşi şi Marian Grebinişan, fost director al Clubului Copiilor din localitatea Târgu Frumos.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici