Cel mai bogat om din Ucraina intenţionează să dea în judecată Rusia şi reclamă pierderi uriaşe

Cel mai bogat om din Ucraina a declarat că vrea să dea în judecată Rusia pentru pierderi între 17 şi 20 de miliarde de dolari pe care le-ar fi suferit în urma bombardamentelor asupra uzinelor de oţel pe care le deţine în Mariupol.

1287 afișări
Imaginea articolului Cel mai bogat om din Ucraina intenţionează să dea în judecată Rusia şi reclamă pierderi uriaşe

Cel mai bogat om din Ucraina intenţionează să dea în judecată Rusia şi reclamă pierderi uriaşe

Combinatul siderurgic Azovstal a suferit pagube grele din cauza bombardamentelor şi bombardamentelor ruseşti după ce uzina a devenit ultimul bastion de apărare în oraşul portuar din sudul ţării.

Combinatul de oţel şi fier Illich, deţinut tot de Akhmetov, a fost, de asemenea, grav avariat în timpul bombardamentelor ruseşti asupra oraşului Mariupol.

„Cu siguranţă vom da în judecată Rusia şi vom cere despăgubiri corespunzătoare pentru toate pierderile şi afacerile pierdute", a declarat Rinat Ahmetov, care deţine cel mai mare producător de oţel ucrainean Metinvest, într-un interviu acordat portalului de ştiri ucrainean mrpl.city, citat de Reuters.

Întrebat câţi bani a pierdut Metinvest din cauza pagubelor suferite de Azovstal şi Illich, acesta a răspuns: „Costul de substituire ... din cauza agresiunii ruseşti este de la 17 la 20 de miliarde de dolari. Suma finală va fi stabilită într-un proces împotriva Rusiei".

Miliardarul Akhmetov avea deja afacerile distruse înainte de război de opt ani de lupte în estul Ucrainei, după ce separatiştii pro-ruşi au cucerit porţiuni de teritoriu din această zonă.

De la invazia Rusiei din 24 februarie, Metinvest a anunţat că nu poate respecta contractele de aprovizionare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
akhmetov,
rusia,
proces

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici