Cepoi: România poate exporta servicii de stomatologie, dar şi de chirurgie plastică şi cardiacă

Străinii interesaţi de tratament vin în România pentru tratament stomatologic, dar şi pentru chirurgie plastică şi cardiacă, a declarat luni ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, la o conferinţă privind turismul de sănătate.

249 afișări
Imaginea articolului Cepoi: România poate exporta servicii de stomatologie, dar şi de chirurgie plastică şi cardiacă

Cepoi: România poate exporta servicii de stomatologie, dar şi de chirurgie plastică şi cardiacă (Imagine: Mediafax Foto)

"Putem exporta servicii de stomatologie, şi deja am început să facem acest lucru, dar şi servicii de chirurgie plastică şi cardiacă", a spus ministrul.

El a adăugat că instituţia pe care o conduce va certifica gradul de calitate a serviciilor balneare, urmând să dezvolte un sistem de management al calităţii.

"Avem un potenţial uman, de specialişti recunoscuţi internaţional, pe care nu-l exploatăm. Deşi avem peste 80 de staţiuni balneare, exportul de servicii balneare este extrem de redus faţă de potenţial", a afirmat Cepoi.

El a mai spus că promovarea serviciilor medicale este slabă, iar condiţiile din hotelurile balneare nu sunt satisfăcătoare, în multe cazuri.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Eduard Hellvig, prezent la conferinţă, a spus că instituţia de resort va promova turismul de sănătate, pe care îl consideră unul cu potenţial.

"Resursele, nevalorificate, nu aduc singure turişti. Cred că dezvoltarea infrastructurii turismului balnear şi promovarea lui pe plan extern şi intern pot fi impulsionate", a mai spus el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici