CFR: De la anul, biletele vor putea fi cumpărate şi în tren

Biletele de călătorie vor putea fi cumpărate de anul viitor şi în tren, în urma unei rezervări online, iar biletele pentru traficul internaţional vor putea fi achiziţionate de la orice ghişeu al CFR Călători, potrivit unui proiect pilot iniţiat de Ministerul Transporturilor.

3 afișări
Imaginea articolului CFR: De la anul, biletele vor putea fi cumpărate şi în tren

CFR: De la anul, biletele vor putea fi cumpărate şi în tren

Proiectul prevede şi extinderea sistemului de rezervări online, se arată într-un comunicat al Ministerului Transporturilor.

Pentru a permite călătorilor să cumpere biletele în tren, CFR Călători va introduce, în primăvara anului viitor, 100 de posturi mobile în vagoane, preţul practicat fiind mai mare decât cel de la casele CFR.

În ceea ce priveşte sistemul de rezervări online, el va fi extins în două etape. În prima fază, biletele vor începe să fie emise şi de către alţi agenţi de vânzare autorizaţi de CFR Călători, cum ar fi agenţii de voiaj, de turism sau alţi operatori de transport feroviar. Biletul va fi ridicat de la o casă de bilete din staţiile sau agenţiile de voiaj CFR.

A doua etapă prevede rezervarea individuală on-line de către orice client călător, după ce acesta s-a înregistrat în baza de date a companiei.

Proiectul de rezervare a biletelor on-line are ca termen de finalizare al doilea semestru al anului viitor, instalarea echipamentelor încheindu-se la data de 30 septembrie 2007. Tot de la această dată rezervarea şi emiterea biletelor de tren se face electronic la toate casele şi agenţiile CFR.

Printre avantajele acestui proiect se numără reducerea timpului mediu de emitere a unei legitimaţii de călătorie, la circa 45 secunde.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici