Chiriile apartamentelor din Bucureşti, la acelaşi nivel din luna august

Preţul de închiriere pentru apartamentele din Bucureşti s-a menţinut constant în septembrie faţă de luna precedentă, dar a scăzut în medie cu 5% faţă de septembrie 2010, iar numărul ofertelor noi a atins maximul acestui an, potrivit unui studiu realizat de anunturiparticulari.ro.

359 afișări
Imaginea articolului Chiriile apartamentelor din Bucureşti, la acelaşi nivel din luna august

Chiriile apartamentelor din Bucureşti, la acelaşi nivel din luna august (Imagine: Mediafax Foto)

Preţul de închiriere pentru apartamente s-a menţinut la nivelul din august, dar a scăzut în medie cu 5% faţă de septembrie 2010, cu 19% faţă de septembrie 2009 şi cu 45% comparativ cu septembrie 2008.

Numărul de oferte nou apărute pe piaţă a crescut semnificativ faţă de luna august, la maximul acestui an, dar se situează sub nivelul înregistrat anii trecuţi. În septembrie 2009 s-au înregistrat 3.641 de oferte, în septembrie 2010 s-au scos pe piaţă peste 3.800 de apartamente, iar în acest an, în luna septembrie au fost înregistrate 3.325 de oferte noi.

Conform AnunturiParticulari.ro, care monitorizează ofertele imobiliare publicate de particulari în presă şi pe internet, aproape 21.000 de apartamente au fost scoase la închiriat în primele nouă luni ale anului 2011 în Bucureşti. Cele mai multe oferte au fost înregistrate pentru apartamentele cu 2 camere (8.667), urmate de cele pentru garsoniere (aproape 7.200), apartamente cu 3 camere (4.100) şi apartamente de 4 camere (950).

Chiria medie solicitată iniţial de proprietari pentru garsoniere a ajuns la 232 euro, mai redusă cu 9 euro faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Pentru apartamentele de 2 camere ofertate în luna septembrie, preţul mediu de închiriere a fost de 328 de euro, mai mic cu 47% faţă de valoarea solicitată în aceeaşi perioadă a anului 2008.

În cazul apartamentelor de 3 camere, proprietarii au solicitat un preţ de închiriere mai mic cu 4% faţă de luna august. Chiria media a fost de 436 de euro, cu 8% mai redusă faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi cu 19% mai mică faţă de septembrie 2009.

La apartamentele de 4 camere a fost solicitată o chirie medie de 644 de euro, situată în jurul aceleiaşi valori din luna precedentă, dar cu 3% mai mică faţă de luna septembrie a anului trecut.

Statistica are la baza ofertele imobiliare din Bucureşti, iar preţul mediu este obţinut pe baza celor solicitate iniţial de proprietari.

AnunturiParticulari.ro a fost lansat în 2001 de compania Agentie.NET.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici