Cine a câştigat contracte de 3 milioane de lei pentru echipamentele IT necesare la ALEGERILE LOCALE 2012

Trei societăţi comerciale au câştigat contracte de aproape 3 milioane de lei pentru a asigura echipamentele IT necesare centralizării voturilor la alegerile locale, între acestea numărându-se un sponsor al PDL, dar şi o societate deţinută de unul dintre fondatorii Net Consulting.

3146 afișări
Imaginea articolului Cine a câştigat contracte de 3 milioane de lei pentru echipamentele IT necesare la ALEGERILE LOCALE 2012

Cine a câştigat contracte de 3 milioane de lei pentru echipamentele IT necesare la ALEGERILE LOCALE 2012 (Imagine: Cristi Vatavu/Mediafax Foto)

Direcţiile judeţene de statistică achiziţionează în acest an echipamente IT pentru a asigura centralizarea voturilor din 10 iunie la birourile electorale, până în prezent fiind anunţaţi câştigătorii în 28 de judeţe, conform portalului de achiziţii publice.

Expertissa HQ SRL a obţinut contracte de 2.456.542 de lei pentru furnizarea de echipamente IT necesare centralizării voturilor în birourile electorale judeţene şi Biroul Electoral Central. Astfel, firma a câştigat în 20 de judeţe, prin cerere de ofertă, contracte încheiate cu direcţiile judeţene de statistică, printre cele mai importante sume fiind înregistrate pentru municipiul Bucureşti - 329.988 de lei.

La acestea se adaugă contractele încheiate, prin negociere fără anunţ de participare, cu direcţia de statistică din Dâmboviţa (71.000 de lei), dar şi cu Institutul Naţional de Statistică (891.200 de lei) pentru asigurarea de echipamente necesare centralizării rezultatelor la Biroul Electoral Central.

Totodată, Elsaco Electronic SRL beneficiază de patru contracte în valoare totală de 311.052 lei , încheiate cu direcţiile judeţene de statistică din Suceava, Neamţ, Dolj şi Gorj. Societatea, cu sediul în Botoşani, figurează între donatorii la bugetul PDL, cu o sumă de 1.000 de lei, achitată în mai 2011.

O altă firmă care a câştigat contracte de furnizare de echipamente IT prin procedura de cerere de ofertă este UNION CO S.R.L. Societatea va asigura calculatoare şi echipamente conexe pentru birourile electorale judeţele din Satu Mare, Hunedoara şi Alba, în schimbul a 175.383 de lei.

În 2009, cu ocazia alegerilor pentru Parlamentul European, Institutul Naţional de Statistică a cumpărat echipamente şi tehnică de calcul necesare secţiilor birourilor electorale din 49 de locaţii, care includeau computere personale, imprimante laser şi servicii de instalare hardware şi software. La acel moment INS a folosit ca procedură de achiziţie licitaţia restrânsă accelerată, iar firma declarată câştigătoare a fost SC Net Consulting S.R.L. pentru 2.948.500 de lei.

De asemenea, la alegerile prezidenţiale din 2009, INS a contractat prin negociere accelerată servicii pentru organizarea şi functionarea staţiilor de prelucrare a datelor în cele 48 locaţii teritoriale şi o locaţie centrală - respectiv Biroul Electoral Central - în valoare de 1.227.000 de lei. Contractul a fost obţinut de SC Asseco SEE SRL, noul nume al societăţii Net Consulting S.R.L.

De altfel, cel care deţine 98% din Expertissa HQ SRL, Ion Colţan, este unul dintre fondatorii companiei Net Consulting SRL. Acesta a preluat pachetul majoritar al Expertissa HQ SRL în anul 2008, după ce a decis să vândă Net Consulting către o societate poloneză de IT.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici