Cine este Ramona Bulcu, procuroarea care s-a sinucis la sediul Parchetului general, înainte de Paşti

Biroul de presă al Parchetului General anunţă, vineri, că procurorul care a murit după ce s-a aruncat de la o înălţime de 20 de metri din clădirea instituţiei este Ramona Daniela Bulcu, fost purtător de cuvânt al structurii, precizând că sunt cercetate cauzele evenimentului.

15336 afișări
Imaginea articolului Cine este Ramona Bulcu, procuroarea care s-a sinucis la sediul Parchetului general, înainte de Paşti

Cine este Ramona Bulcu, procuroarea care s-a sinucis la sediul Parchetului general, în ajunul sărbătorii de Paşti

"În cursul zilei de astăzi, 26 aprilie 2019, a încetat din viaţă colega noastră procurorul Ramona Daniela Bulcu. Evenimentul este cercetat, urmând a se stabili toate împrejurările în care a survenit decesul. Colegii din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sunt alături de familie în aceste momente tragice", transmite Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

 

Cine este Ramona Bulcu

Ramona Bulcu a fost din mai 2009 până în 2017 procuror şef al Biroului de Informare Publică şi Relaţii cu Presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ).

Ea nu era procuror operativ şi nu a instrumentat în Parchetul General niciun dosar de urmărire penală.

Ramona Bulcu muncea în cadrul acestui birou de pe vremea când şeful Biroului pentru relaţia cu mass-media din Parchetul General era Robert Cazanciuc, iar la plecarea acestuia, doi ani mai târziu, a devenit şefa Biroului de Informare Publică şi Relaţii cu Presa din cadrul aceleiaşi structuri, moment în care procuror general era Laura Codruţa Kovesi.

În 2017, când s-a pus problema titularizării postului, Ramona Bulcu a renunţat însă brusc la această poziţie, transferându-se la Biroul de Resurse Umane şi Documentare, au precizat surse judiciare pentru MEDIAFAX.

Potrivit CV-ului, Ramona Bulcu a fost, din iulie 2007 până în aprilie 2009, procuror în cadrul Biroului de Informare Publică şi Relaţii cu Presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Anterior, între septembrie 2003 şi iulie 2007, deţinuse funcţia de procuror la Biroul de Relaţii cu Presa al Secţiei de Cooperare Internaţională, Integrare Europeană, Informare Publică şi Relaţii cu Presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar între ianuarie-septembrie 2003, fusese procuror la Secţia Judiciar Civilă din cadrul aceleiaşi structuri. Ea fost şi procuror la Secţia Judiciar Civilă din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, între martie 2001-ianuarie 2003, dar şi procuror la Secţia Judiciar Civilă din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, între septembrie 1999-martie 2001. În perioada iunie 1996-septembrie 1999, Ramona Bulcu a activat ca procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti.

Procurorul a murit vineri după ce s-a aruncat de la etajul 5 al clădirii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde muncea. Unul dintre colegii ei a povestit pentru MEDIAFAX că Ramona Bulcu a fost văzută pe pervazul clădirii de câţiva muncitori, care ar fi încercat să-i transmită să se întoarcă în birou. Apoi, după ce femeia a sărit, o persoană a sunat la 112 şi a anunţat evenimentul.

Este al doilea caz de sinucidere în rândul procurorilor din ultima perioadă. Pe 15 martie, un fost şef al DNA Timişoara, procurorul Tamas Schiffbeck, s-a sinucis după ce s-a aruncat de la etajul al şaselea al clădirii care găzduieşte instituţia.

 

Ministrul interimar al Justiţiei, despre sinuciderea procurorului Ramona Bulcu: O veste tragică

Ministrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall, a transmis, vineri, un mesaj de condoleanţe după moartea procurorului Ramona Bulcu, fost purtător de cuvânt al Parchetului General, catalogând evenimentul drept "o veste tragică".

"Moartea Ramonei Daniela Bulcu, fost purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, este o veste tragică. Adresez cele mai sincere condoleanţe familiei sale, care se află acum într-un moment de grea încercare. Totodată, asigurăm familia de întreg sprijinul nostru! Dumnezeu să o ierte, iar familiei şi rudelor îndurerate să le dăruiască alinare şi întărire sufletească!", a scris, pe Facebook, Ana Birchall.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici