Cioloş, acuzat de istoricul Marius Oprea că unul din fondatorii PLUS este fiul unui fost securist: Sunt sătul de mârlănie

Dacian Cioloş a reacţionat la declaraţia istoricului Marius Oprea care a spus că „eminenţa cenuşie” din spatele PLUS, unul din fondatorii partidului, este fiul unui anchetator al Securităţii, precizând că este „sătul de scandal şi de mârlănie” şi că este epuizant să răspundă tuturor aberaţiilor.

5343 afișări
Imaginea articolului Cioloş, acuzat de istoricul Marius Oprea că unul din fondatorii PLUS este fiul unui fost securist: Sunt sătul de mârlănie

Cioloş, acuzat că unul din fondatorii PLUS este fiul unui fost securist: Sunt sătul de mârlănie

„Apar din ce în ce mai multe atacuri în presă. Atacuri din ce în ce mai dure. O clasă politică nouă este o ameninţare pentru politicienii vechi, iar orice scandal implicând oamenii noi amorţeşte speranţa că există o alternativă.

Insinuările pline de răutate vehiculate în media reprezintă o tactică veche, bine pusă la punct de oamenii care controlează de peste zece ani politica şi o bună parte a presei. Orice partid nou cu şanse de a ajunge la putere va atrage, pe lângă oamenii buni de care avem atât de mare nevoie, şi oportunişti, acoperiţi şi caractere urâte.

Asta se întâmplă şi în cazul PLUS, în ciuda faptului că facem tot ceea ce este posibil să avem mecanismele capabile să prevină astfel de situaţii. Este cât se poate de firesc şi binevenit ca presa să semnaleze derapajele din politică, mai ales dacă aceste semnale sunt făcute în mod onest. O presă puternică şi cinstită trebuie să ne forţeze să avem o clasă politică aşa cum ne-o dorim”, a scris Dacian Cioloş, vineri pe Facebook.

Fostul premier tehnocrat a catalogat ca fiind „un lucru mizerabil” asocierea numelui său cu oameni pe care nu îi cunoaşte.

„Articolul care a apărut astăzi va ajuta PLUS să fie mai bun, deşi nu are nicio legătură cu jurnalismul. (...) La fel de mizerabilă este şi afirmaţia că ar exista o eminenţă cenuşie în spatele meu.

Nu am judecat şi nici nu voi judeca vreodată oamenii în funcţie de rudele lor, ci în funcţie de faptele lor. În mod ironic, „jurnalistul” care semnează atacul de astăzi are acelaşi nume de familie ca unul dintre cei mai controversaţi oameni politici din România. Având în vedere cât de mulţi români au colaborat sau au lucrat cu Securitatea, sigur se poate „demonstra” că există cel puţin o legătură între oricare dintre noi şi Securitate.

Scopul meu nu este să sap după mizerii şi să produc scandal pentru a ajunge în atenţia publicului. Scopul meu este să ajut, cu tot ceea ce pot, să avem o Românie mai bună”, a completat Cioloş.

Acesta mai spune că s-a implicat în politică pentru că oamenii s-au săturat de minciună şi furt, precizând că la rândul său s-a săturat de „scandal şi mârlănie”.

„Singurii oameni care vor fi în spatele PLUS vom fi noi, membrii actuali şi viitori ai partidului. Oamenii care sunt sătui de minciună şi de furt şi vor ca elitele lor să nu fie în politică pentru a scăpa de puşcărie şi a se îmbogăţi, ci pentru a construi o Românie normală, o Românie decentă. De asta m-am implicat în politică. Eu sunt sătul de scandal şi de mârlănie. E epuizant să fiu nevoit să răspund tuturor aberaţiilor care apar despre mine. Articolul de astăzi este exact opusul decenţei”, a conchis Dacian Cioloş.

Reacţia lui Dacian Cioloş vine ca replică la un material publicat, pe site-ul podul.ro, de istoricul Marius Oprea care a spus că nu ştia că „eminenţa cenuşie” din spatele partidului condus de Dacian Cioloş este fiul fostului său anchetator de la Securitate, fostul maior de la Direcţia de cercetări penale, Alexandru Iordache.

Printre fondatorii Partidul Libertăţii, Unităţii şi Solidarităţii (PLUS) se numără Adrian Alexandru Iordache, care este secretar general al partidului, iar soţia acestuia, Iulia Iordache este vicepreşedinte al formaţiunii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici