Cioloş: PAC reformată permite utilizarea fondurilor europene potrivit nevoilor României

Politica Agricolă Comună (PAC) reformată permite modularea utilizării fondurilor europene pe nevoile specifice ale României, a declarat, luni, comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloş.

151 afișări
Imaginea articolului Cioloş: PAC reformată permite utilizarea fondurilor europene potrivit nevoilor României

Dacian Ciolos (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Declaraţia a fost făcută după ce comisarul Dacian Cioloş a informat comisiile reunite de afaceri europene şi agricultură din Senat şi Camera Deputaţilor cu privire la facilităţile pe care le oferă României Politica Agricolă Comună reformată.

"PAC reformată ţine cont de specificul situaţiei structurale din agricultura din România şi permite modularea utilizării fondurilor europene pe nevoile specifice ale României, pentru restructurarea fermelor mici, pentru investiţii şi restructurare a unor sectoare specifice de producţie, pentru modernizarea şi creşterea eficienţei fermelor mari în zona de câmpie, pentru investiţii în sectorul de procesare", a precizat Cioloş, comisarul fiind cel care a solicitat această întrevedere.

Oficialul a mai spus că autorităţile române trebuie să ia "decizii de orientare strategică în următoarele luni pentru următorii 4-5 ani", dacă vrea să beneficieze de facilităţile oferite de PAC reformată.

Comisarul pentru Agricultură a precizat că a mai abordat problemele din Acordul de Parteneriat, precum şi sprijinul care trebuie oferit ţărilor din Parteneriatul Estic, în special R. Moldova.

La rândul său, Anca Boagiu, preşedintele Comisiei pentru afaceri europene a Senatului, a declarat că există câteva probleme la Acordul de Parteneriat, printre care "inexistenţa Masterplanului pentru transporturi" şi cele legate de restructurările de la Competitivitate şi din domeniul sănătăţii.

Boagiu a mai spus că Guvernul trebuie să se grăbească cu documentaţia pentru exerciţiul financiar 2014-2020, întrucât deja se pot utiliza banii din această perioadă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici