Clopoţelul va suna pe 14 septembrie! Preşedintele Iohannis a anunţat planul pentru redeschidere şcolilor

  • Şcolile din România îşi vor deschide de pe 14 septembrie porţile pentru elevi
  • Preşedintele Klaus Iohannis a prezentat şi cele trei scenarii de care trebuie să ţină cont autorităţile locale
  • Un lucru este cert – indiferent de situaţie, elevii de clasa a 8-a şi a 12-a vor fi în bănci
801 afișări
Imaginea articolului Clopoţelul va suna pe 14 septembrie! Preşedintele Iohannis a anunţat planul pentru redeschidere şcolilor

Clopoţelul va suna pe 14 septembrie! Preşedintele Iohannis a anunţat planul pentru redeschidere şcolilor

Dacă eşti părinte, în sfârşit poţi răsufla uşurat. Autorităţile au venit cu un răspuns oficial. Copiii se întorc la şcoală fizic din 14 septembrie. Dar cu o serie de condiţii prezentate chiar de şeful statului.  Vor exista trei scenarii. Dacă e verde, toţi copiii merg la şcoală. Dacă e roşu, ne întoarcem la şcoala online. În cazul scenariului galben, o parte la şcoală, o parte acasa. Doar că un lucru este cert aici. Gradiniţa şi şcoala primară se face doar cu prezenţă fizică. La fel şi clasele care susţin examene – clasa a 8-a şi clasa a 12-a. În cazul celorlalte clase, copiii vor fi împărţiţi în bănci sau pe Zoom.

Normele de protecţie nu le avem încă, dar preşedintele Klaus Iohannis dă asigurări că Ministerul Sănătăţii lucrează la acest lucru.

Klaus Iohannis, preşedintele României: Pe 14 septembrie începe noul an şcolar preuniversitar. Pentru majoritatea elevilor, asta înseamnă că vor merge efectiv fizic la şcoală. Au fost elaborate trei scenarii în funcţie de numărul de bolnavi din localitate. Pentru fiecare şcoală în parte Comandamentul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă va lua decizia dacă se merge pe scenariul verde, asta însemnând toţi elevii merg fizic la şcoală, se ţin cursuri  normale. Sau dacă se merge pe scenariul 3, roşu, când nimeni nu merge la şcoală şi totul se desfăşoară online sau scenariul galben, scenariul 2, de risc mediu, care înseamnă că o parte din activităţi se ţin în şcoală şi o parte se ţine în online.”

 

 

 

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici