Cod GALBEN de inundaţii pe râuri din şapte judeţe

Hidrologii au instituit, vineri, cod galben de inundaţii pe râuri din judeţele Mureş şi Braşov, până la ora 12.00. De asemenea, pe alte râuri din judeţele Harghita, Bacău, Neamţ, Covasna şi Vrancea a fost emis un cod galben de inundaţii în vigoare tot până vineri la ora 14.00.

81 afișări
Imaginea articolului Cod GALBEN de inundaţii pe râuri din şapte judeţe

Cod GALBEN de inundaţii pe râuri din şapte judeţe

Codul galben a fost emis, vineri, până la ora 12.00, pentru râuri din judeţele Mureş, Braşov şi Harghita.

Potrivit INHGA, fenomenele se pot produce cu intensitate şi probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice Niraj şi Târnava Mică.

De asemenea, până vineri la ora 14.00 a fost emis un cod galben de inundaţii pe râurile din bazinul hidrografic Trotuş, în judeţele Harghita, Bacău, Neamţ, Covasna şi Vrancea.

Sunt prevăzute scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, mai multe avertizări nowcasting cod portocaliu şi galben de furtuni, ploi torenţiale şi grindină pentru mai multe judeţe.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici