Codul secret al unui bloc de la Piaţa Unirii: cum mi-a cerut statul 140.000 de euro la o întâlnire „pe nevăzute”

În centrul Bucureştilor, la un pas de Bulevardul Unirii, un bloc întreg construit acum 10 ani este scos la vânzare. Apartamente vaste, şi de 200 de metri pătraţi, pază la scară, parcare subterană şi supraveghere video permanentă, cu vecini demnitari, s-au scos pe piaţă cu mai puţin de 900 de euro pe metrul pătrat. Un chilipir, s-ar spune, pentru orice cumpărător interesat.

2042 afișări
Imaginea articolului Codul secret al unui bloc de la Piaţa Unirii: cum mi-a cerut statul 140.000 de euro la o întâlnire „pe nevăzute”

Codul secret al unui bloc de la Piaţa Unirii: cum mi-a cerut statul 140.000 de euro la o întâlnire „pe nevăzute” (Imagine: Gandul.info)

 În blocul din Aleea Căuzaşi apartamentele nu sunt însă pentru oricine. Gândul a încercat să facă o ofertă Regiei Autonome „Administraţia Protocolului de Stat” (RA-APPS), pentru a testa ce şanse are un cumpărător de rând la superofertele statului. Răspuns: niciuna. Cel puţin pentru blocul VIP-urilor în care gândul i-a identificat, între chiriaşi, pe vicepreşedintele ANAF, Florin Tunaru, adjunctul Avocatului Poporului, Ionel Oprea, pe fostul senator PSD Gheorghe Marcu, membru al ASF, inspectori guvernamentali şi şefi de la Transporturi sau Agricultură.

Prima piedică: apartamentele din Aleea Căuzaşi - la preţuri sub cele ale pieţei libere - nu se pot vedea. „Nu se pot arăta la oricine. E problema chiriaşilor”, explică încurcat unul din angajaţii RA-APPS care gestionează vânzarea. A doua: obligaţia de a păstra chiriaşii „chiar şi 4-5 ani” de acum înainte. Cum să dai atunci  între 126.100 şi 147.000 de euro pentru un apartament şi 183.800 de euro pentru un penthouse? Ori asumând o investiţie imobiliară „în orb”, ori în deplină cunoştinţă de cauză, ca fost, actual chiriaş sau apropiat.

În lista RA-APPS există şi apartamente care se pot vedea. Acestea depăşesc 200.000-250.000 de euro şi se vând celor care dispun de 40.000 de euro garanţie şi, ulterior, îşi permit să plătească şi 1.000 de lei întreţinere pe lună.

Citeşte continuarea materialului pewww.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici