Compartiment special pentru copiii cu Covid-19. Pregătiri în caz de epidemie, la cel mai mare spital de copii din ţară

  • Spitalele de copii pregătesc spaţii destinate copiilor cu Covid 19
  • La Spitalul Grigore Alexandrescu există deja într-un pavilion separat cu 13 locuri
  • Dr. Raluca Alexandru: Sperăm ca numărul copiilor care vor avea nevoie de internare şi terapie intensive să nu fie mare
  • În spitalele din ţară există acum în total în jur de 100 de paturi de ATI pentru copii
902 afișări
Imaginea articolului Compartiment special pentru copiii cu Covid-19. Pregătiri în caz de epidemie, la cel mai mare spital de copii din ţară

Compartiment special pentru copiii cu Covid la cel mai mare spital de copii din ţară

Spitalele de copii se pregătesc pentru a primi eventuale cazuri de copii cu Covid 19.

La Spitalul Grigore Alexandrescu de exemplu, cea mai mare unitate sanitară pentru copii din ţară, există un compartiment special prevăzut cu 13 locuri – 5 paturi de ATI şi alte 8 destinate internării copiilor suspecţi de Covid 19, care vor fi internaţi câte unul în salon, până la confirmarea diagnosticului.

”Dacă există situaţii de alte patologii chiruricale, arsuri, care din nefericire sunt şi Covid pozitivi ei sunt izolaţi pe secţia respectivă, nu în acest compartiment, avem saloane separate în care se internează aceşti eventuali cu patologie asociată”, a declarat pentru Aleph News dr. Raluca Alexandru, purtător de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu

Medicul Raluca Alexandru îţi spune că până acum toţi copiii care au intrat în spital au fost testaţi pentru Covid 19 şi că foarte puţini au fost confirmaţi cu această afecţiune. Specialistul speră că numărul copiilor infectaţi nu va creşte, şi îţi explică faptul că mulţi fac forme uşoare.

„Chiar dacă ei poate sunt pozitivi purtători, nu dezvoltă o patologie foarte zgomotoasă, nu vor necesita probabil internarea în spital, se vor trata la  domiciliu”, a precizat purtătorul de cuvât al Spitalului Grigore Alexandrescu.

Te anunţ că la Spitalul Victor Babeş din Capitală sunt 63 de locuri pentru copii, iar la Institutul Matei Balş în jur de 30 de locuri. În toată ţara, la ora actuală există în jur de 100 de locuri la ATI pentru copii, însă cei din sănătate spun că încearcă să mărească această capacitate.

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici