Constanţa: Elevii navetişti au intrat în grevă japoneză

Consiliul Elevilor Constanţa a anunţat, marţi, că mai mulţi elevi navetişti şi colegi de-ai lor au intrat în grevă japoneză, în condiţiile în care abonamentele de transport nu le-au mai fost decontate de opt luni, acesta fiind al treilea judeţ în care elevii navetişti declanşează proteste.

359 afișări
Imaginea articolului Constanţa: Elevii navetişti au intrat în grevă japoneză

Constanţa: Elevii navetişti au intrat grevă japoneză (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat al Consiliului Judeţean al Elevilor Constanţa, elevii au ales această formă de protest pentru a trage un semnal de alarmă faţă de situaţia actuală.

"Unii părinţi abia fac faţă cheltuielilor lunare cu şcolarizarea, iar cheltuielile cu abonamentul de transport reprezintă o adevărată povară", se menţionează în comunicatul Consiliului Judeţean al Elevilor Constanţa.

Preşedintele acestui for, Alexandru Bajdechi, susţine că elevii care fac naveta nu şi-au mai primit banii de navetă din luna octombrie a anului trecut şi solicită autorităţilor să rezolve cât mai repede această problemă.

"Este important ca în aceste zile toţi elevii din România să fie solidari. Elevii care fac naveta nu şi-au mai primit banii din octombrie anul trecut şi situaţia este în toată ţara. Considerăm că acestora li se încalcă drepturile conferite de Legea Educaţiei prin art. 84 (3). Solicităm autorităţilor competente să rezolve această problemă în cel mai scurt timp. Vom acţiona în continuare pentru apărarea drepturilor noastre", a declarat Alexandru Bajdechi, presedintele Consiliului Judeţean al Elevilor Constanţa.

Vineri, reprezentanţii elevilor din judeţele Constanţa, Alba, Covasna şi Bucureşti au trimis o scrisoare deschisă premierului Victor Ponta, cerând alocarea din fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului a sumelor necesare acoperirii costurilor pentru decontarea transportului elevilor care nu sunt şcolarizaţi în localitatea de domiciliu.

În judeţul Covasna, peste 2.000 de elevi au intrat în grevă japoneză, din 21 mai, întrucât Ministerul Educaţiei nu le-a decontat banii pentru abonamentele pentru navetă. Luni, au anunţat că recurg la această formă de protest şi elevi din liceele din judeţul Mureş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici