Constantin: Băsescu a făcut afacere bună cu terenul, dar cred că e şi puţină demagogie în orientarea lui spre agricultură

Ministrul Daniel Constantin a declarat, miercuri seară, că Traian Băsescu a făcut o afacere bună cu terenul din Călăraşi, dar este şi "puţină demoagogie" în orientarea acestuia către agricultură, el precizând că nu a vorbit despre legalitate sau ilegalitate legat de familia preşedintelui.

424 afișări
Imaginea articolului Constantin: Băsescu a făcut afacere bună cu terenul, dar cred că e şi puţină demagogie în orientarea lui spre agricultură

Daniel Constantin (Imagine: Alexandru Mihaescu/ Mediafax Foto)

"Sigur, eu cred că s-a îndreptat către agricultură nu numai din motive de eficienţă economică, cred că e şi puţină demagogie aici, mai ales că zona de agricultură, în momentul în care a început să se dezvolte, de câţiva ani de zile, atrage şi din punct de vedere electoral. Dar pentru mine, ca ministru al Agriculturii, e o recunoaştere a faptului că în agricultură există viitor şi există un potenţial de dezvoltare de afaceri şi de creare a locurilor de muncă", a spus Daniel Constantin, potrivit Digi24.

Ministrul a vorbit şi despre comisia parlamentară de anchetă pe tema achiziţionării terenului de la Călăraşi de către familia Băsescu. El a subliniat că niciodată nu a vorbit de legalitate sau ilegalitate cu privire la Ioana Băsescu sau la preşedinte ca persoane fizice.

Ministrul Agriculturii a recunoscut că preşedintele a făcut o afacere bună şi a explicat că preţul terenului s-ar putea să fi fost mai mare pentru că este vorba de o suprafaţă întinsă, dar compactă, ceea ce e mai greu de găsit.

Totuşi, Daniel Constantin a evidenţiat două aspecte care ridică dubii şi care ţin de "meseria" sa. Primul ar fi legat de plata subvenţiilor către persoana care a avut în exploatare terenul înainte de a-l înstrăina. Acea persoană ar fi trebuit să facă dovada că îl exploatează până în decembrie, altfel trebuie să returneze banii. Al doilea aspect ţine de verificarea procedurii prin care s-a asigurat dreptul de preempţiune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici