Contre la nivel înalt pe tema reproducerii bubalinelor. Lia-Olguţa Vasilescu, după ce Iohannis a retrimis la reexaminare legea: A vrut să arate cine-i şeful

Lia-Olguţa Vasilescu susţine că, prin trimiterea la reexaminare a legii privind ajutorul de stat pentru creşterea bubalinelor, preşedintele Klaus Iohannis "a vrut neapărat să arate cine-i şeful bivolilor şi bivoliţelor". Vasilescu reclamă că Iohannis afectează interesele românilor blocând sprijinul.

4623 afișări
Imaginea articolului Contre la nivel înalt pe tema reproducerii bubalinelor. Lia-Olguţa Vasilescu, după ce Iohannis a retrimis la reexaminare legea: A vrut să arate cine-i şeful

Contre la nivel înalt pe tema reproducerii bubalinelor. Lia-Olguţa Vasilescu, după ce Iohannis a retrimis legea: A vrut să arate cine-i şeful

"Iohannis a ajuns să se războiască si cu bubalinele! După tomate şi porci, a venit rândul bivolilor şi bivoliţelor să suporte «rigorile prezidenţiale». Iohannis a vrut neapărat să arate cine-i şeful bivolilor şi bivoliţelor şi, pentru că nu-i era prea clar ce şi cum se întâmplă, a blocat sprijinul pentru reproducerea acestora. 30 de milioane de euro era susţinerea pe care guvernul PSD o propunea crescătorilor români pentru înmulţirea cornutelor mari. În loc să ţină cu românii şi bubalinele autohtone, Iohannis moare de grija Europei şi a Bruxelles-ului. Aşa că, invocând neclarităţi şi lipsa de predictibilitate pe care ar reclama-o europenii, blochează pur şi simplu ajutorul pe care guvernul Dăncilă îl propunea printru-un proiect de lege ce fusese deja aprobat de Parlament", a scris, sâmbătă, pe Facebook, vicepreşedintele PSD Lia-Olguţa Vasilescu.

Vasilescu spune că şeful statului astfel blochează sprijinul acordat prin promulgarea legii şi afectează interesele fermierilor, având în vedere că state din UE acordă subvenţii mai mari în acest sector decât România.

"El nu reuşeşte să înteleagă ca prin astfel de atitudini nu loveşte în guvern ori în PSD, ci direct în interesele romanilor. Ignoră complet competiţia dură care se duce între agricultorii şi fermierii români şi cei din Europa de Vest şi nu-i pasă ori nu înţelege, că românii au nevoie de fiecare bănuţ, de orice ajutor pe care-l pot primi. Acest suport este cu atât mai important cu cât, se ştie bine, ţări precum Germania, Franţa, Polonia – marii concurenţi ai României în materie de agricultură – acordă subvenţii agricole consistent mai mari decât cele pe care şi le permite ţara noastră. De altfel, Iohannis nu este la prima ispravă de acest gen. La fel a procedat, nu demult, când a blocat o perioadă programul de tomate, dar şi sprijinul pentru crescătorii de porci, prin retrimiterea în Parlament a proiectelor de lege respective. Este clar ca nu interesele Romaniei le apără Johannis!", mai arată mesajul deputatului social-democrat.

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis la reexaminare legea de instituire a unei scheme de ajutor de stat în valoare de 30 de milioane de euro pentru activităţile de reproducţie în sectorul de creştere a bubalinelor. Şeful statului reclamă că legea conţine neclarităţi şi nu are autorizarea Comisiei Europene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici