Corlăţean transmite condoleanţe familiilor victimelor accidentului din Muntenegru

Ministrul Titus Corlăţean, aflat în drum spre Podgoriţa, transmite condoleanţe familiilor victimelor accidentului din Muntenegru.

273 afișări
Imaginea articolului Corlăţean transmite condoleanţe familiilor victimelor accidentului din Muntenegru

Titus Corlăţean (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

Conform unui comunicat MAE remis MEDIAFAX, aflat în drum spre Podgoriţa pentru a coordona de la faţa locului activităţile întreprinse de echipa operativă a Celulei de criză, ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, a declarat: "Doresc să exprim profunda compasiune pentru familiile românilor decedaţi în urma tragicului accident din Muntenegru. Suntem alături de aceştia şi ne preocupăm să îi sprijinim pentru a trece peste aceste momente deosebit de grele".

"Alături de autorităţile locale, Ministerul Afacerilor Externe, prin Celula de criză, depune toate eforturile pentru a oferi întregul sprijin necesar în astfel de situaţii umane tragice, precum şi asistenţă consulară de care este nevoie în această situaţie", a adăugat Titus Corlăţean.

Ministrul a mulţumit autorităţilor locale muntenegrene pentru sprijinul acordat la cel mai înalt nivel, precum şi cetăţenilor muntenegreni, care au dat dovadă de sprijin şi solidaritate cu victimele accidentului, donând sânge: "A fost un gest umanitar realmente emoţionant, o dovadă de prietenie din partea poporului muntenegrean. Le mulţumim pentru că ne-au fost aproape într-un moment dureros pentru noi, românii."

De asemenea, ministrul Titus Corlăţean a ţinut să mulţumească omologilor europeni, precum şi Înaltului Reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politică de
securitate, Catherine Ashton. Aceasta a exprimat astăzi, în cadrul reuniunii miniştrilor afacerilor externe (CAE) care se desfăşoară în Luxemburg, condoleanţe - în numele său personal şi al Consiliului - cu privire la tragicul accident.

Cel puţin 19 persoane au murit după ce autocarul în care se aflau, înmatriculat în România, a căzut într-o prăpastie, în Muntenegru, duminică după-amiază. Alţi 27 de pasageri au suferit răni moderate. Un copil muntenegrean care era pe pod a fost acroşat uşor de autocar şi a fost rănit.

Accidentul a avut loc imediat după ce autocarul a ieşit dintr-un tunel, a derapat pe un asfalt alunecos, a rupt balustrada de siguranţă în partea stângă a drumului şi a căzut 30-40 de metri în prăpastie. Cauza accidentului nu a fost stabilită, dar se pare că şoferul nu a adaptat viteza la acel segment de drum alunecos, relatează site-ul postului B92.

Patru dintre pasagerii răniţi prezintă risc vital şi sunt conectaţi la aparate, anunţă reprezentantul clinicii KCCG din Podgoriţa, unde au fost transportaţi pasagerii răniţi, citat de site-ul de ştiri RTCG.

Secretarul de stat Raed Arafat, aflat la spitalul din Podgoriţa, a declarat, luni, că vor fi trimise la faţa locului două avioane pentru transportul răniţilor în România şi un altul pentru aducerea în ţară a persoanelor decedate.

Misiunea este executată la solicitarea Celulei de criză constituită la nivelul Ministerului Afacerilor Externe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici