Coronavirus. Oraşul unde hotelurile sunt goale, dar oamenii străzii dorm în parcare. Poza a stârnit furie

  • O fotografie a stârnit mânia internauţilor
  • Hotelurile sunt goale, oamenii dorm în parcare
  • Autorităţile încearcă să explice situaţia
1891 afișări
Imaginea articolului Coronavirus. Oraşul unde hotelurile sunt goale, dar oamenii străzii dorm în parcare. Poza a stârnit furie

Coronavirus: Las Vegas are 100 000 camere de hotel goale, dar săracii dorm în parcare

Pentru oricine, numele oraşului Las Vegas e sinonim cu cazinouri, lux, averi făcute peste noapte, într-un iureş de distracţii. Noua situaţie creată de coronavirus ne arată însă şi cealaltă faţă a visului american. Romanian translation. 

După închiderea unui adăpost din cauza contaminării la Covid-19, oraşul american a pus în funcţiune o structură în aer liber care a fost puternic criticată: marcaje de vopsea albă, pentru a delimita spaţiul alocat celor mai dezavantajaţi.

"Nevada, un stat într-una dintre cele mai bogate ţări din lume, pictează dreptunghiuri de distanţă socială pe asfaltul unei parcări pentru ca persoanele fără adăpost să aibă unde să doarmă, în timp ce hotelurile oraşului sunt complet goale."

Încă din week-end, mulţi internauţi au fost revoltaţi de condiţiile în care îşi petrec noaptea oamenii străzii din Las Vegas, în urma închiderii unui adăpost din cauza contaminării cu coronavirus. Dacă această imagine tragică este într-adevăr autentică, ea trebuie totuşi pusă în context. Scena, fotografiată iniţial de agenţia foto MediaPunch Inc., arată parcarea centrului Cashman, la nord de Las Vegas.

Acesta este locul pe care guvernul l-a ales pentru a-i găzdui pe cei fără adăpost, după închiderea unui adăpost din apropiere condus de o organizaţie catolică. Un video prezentat de şeriful din Clark County arată cum aproximativ 2.000 de metri pătraţi de mochetă au fost iniţial instalaţi în parcare.

"Ne-am dat seama că era foarte greu să curăţăm şi să dezinfectăm. Am cerut covoraşe de sol care să se poată dezinfecta cu uşurinţă, dar nu am mai găsit", a declarat un oficial al oraşului pentru CNN. Covorul a fost îndepărtat după prima noapte şi înlocuit cu linii pictate pe jos, la distanţă de şase picioare (180cm). "Facem tot ce putem", a spus el. Mesele au fost distribuite, iar o echipă medicală este la faţa locului în timpul zilei. Potrivit primăriei, aceasta este o soluţie temporară, până pe 3 aprilie, în aşteptarea redeschiderii adăpostului după dezinfectare - un calendar care pare foarte optimist.

Mai multe oraşe din Statele Unite, precum Oakland, au rechiziţionat hoteluri pentru a-i găzdui pe oameni străzii. Odată ce toate cazinourile din Las Vegas au fost închise prin decret la mijlocul lunii martie, peste 100.000 de camere de hotel sunt în mare parte neocupate.

Sursă foto: Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici