VIDEO  Costul real al laptelui: vaci bătute într-o fermă din Marea Britanie, o investigaţie şocantă

Animal Equality publică imagini tulburătoare, surprinse cu camera ascunsă, care arată violenţa suferită de 650 de vaci şi viţei dintr-o fermă de lapte din Ţara Galilor.

1227 afișări
Imaginea articolului Costul real al laptelui: vaci bătute într-o fermă din Marea Britanie, o investigaţie şocantă

Costul real al laptelui: vaci şi viţei bătuţi într-o fermă din Marea Britanie, o investigaţie şocantă

Un anchetator sub acoperire de la Egalitatea Animalelor a filmat scene înfricoşătoare pe parcursul mai multor luni, inclusiv o serie de încălcări grave ale reglementărilor privind bunăstarea animalelor.

Înregistrările arată muncitori care day cu piciorul şi cu pumnul vacilor în faţă şi în stomac şi lovindu-le cu lopeţi ascuţite de metal. Vacile epuizate, care nu mai pot sta în picioare, sunt ridicate de şolduri şi târâte pe podeaua de beton.

Laptele produs de fabrică - unde au avut loc filmările la sfârşitul anului 2021 - este furnizat celui mai mare procesator şi angrosist independent din Marea Britanie: Freshways, care are sediul la Londra şi distribuie produse lactate unui număr de retaileri şi întreprinderi consacrate, inclusiv Costa Coffee, British Airways, Londis, Budgens şi P&O Cruises.

Laptele ajunge peste tot

Freshways îşi vinde produsele şi brandului Morrisons, care, la rândul său, furnizează restaurante şi cafenele. Managerii fabricii au fost prinşi de mai multe ori lăsând cu bună ştiinţă vaci bolnave pentru perioade lungi de timp.

Odată, o vacă a fost lăsată cu dureri chinuitoare după ce viţelul ei nenăscut a murit în interiorul său. În ciuda faptului că un medic veterinar a recomandat eutanasierea imediată pentru un cost estimat la 30-40 lire sterline (aproximativ 35 EUR), managerul a optat să întârzie acţiunea şi să reducă costurile.

Veterinarul a fost înregistrat afirmând că „acesta este un loc care preferă să economisească bani”. Vaca a murit în timpul nopţii într-o lungă agonie. Aceste imagini uluitoare au fost prezentate milioanelor de telespectatori exclusiv pe BBC One, unul dintre canalele principale ale televiziunii britanice.

Emisiunea TV a dezvăluit abuzurile şi neglijenţa care au loc la fabrică, precum şi operaţiunile standard şi legale care sunt parte integrantă a producţiei de lactate, inclusiv inseminarea artificială a vacilor şi separarea crudă a vacilor de viţeii lor tineri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici