Creţu: "Mahalaua ineptă" nu-l merită pe Baconschi. Se impune demisia Guvernului Boc

Vicepreşedintele PSD Corina Creţu cere demisia Guvernului Boc, "ca urmare a rupturii totale de popor şi de realitate pe care membrii săi o dovedesc în faţa demonstraţiilor de stradă ale românilor", ea condamnând în mod special jignirile adresate protestatarilor de către ministrul Baconschi.

434 afișări
Imaginea articolului Creţu: "Mahalaua ineptă" nu-l merită pe Baconschi. Se impune demisia Guvernului Boc

Creţu: "Mahalaua ineptă" nu-l merită pe Baconschi. Se impune demisia Guvernului Boc (Imagine:Alexandru Solomon/ Mediafax Foto)

"Dacă miile de compatrioţi ai săi, împinşi în stradă de frig, foame şi lipsă de speranţă, reprezintă pentru ministrul Baconschi o «mahala violentă şi ineptă», atunci o singură concluzie se impune: aceasta ţară nu e de nasul ministrului său de Externe. E o incompatibilitate pe care bunul simţ o rezolvă prin demisie", mai susţine vicepreşedintele PSD Corina Creţu, într-o declaraţie remisă, luni, agenţiei MEDIAFAX.

În opinia Corinei Creţu, reacţia ministrului de Externe demonstrează că "lipsa de empatie cu propriul popor şi ruptura de realitate sunt totale în sânul acestui guvern anti-popular şi al adunăturii de oportunişti pe care se sprijină".

TITLURILE ZILEI

"Sunt revoltătoare cinismul şi dispreţul cu care actuala guvernare jigneşte miile de profesori, cadre medicale, pensionari, studenţi şi atâtea alte categorii sociale cu veniturile şi destinele amputate de un guvern fără alt obiectiv decât folosul propriu", consideră Creţu.

Corina Creţu mai arată că, după patru zile în care mii de români i-au cerut demisia, premierul Boc nu a ştiut să facă altceva "decât să arunce, în obrazul unei societăţi ajunse la exasperare, o retorică găunoasă, în cel mai pur stil ceauşist din decembrie '89".

"Ieşirea publică a şefului PDL trădează dispreţul acestui regim faţă de cei pe care i-a minţit, i-a furat, i-a luat drept proşti, iar acum încearcă să-i priveze de ultimul drept care le-a mai rămas: acela de a-şi striga disperarea în stradă", apreciază Creţu.

Ea condamnă insistenţa asupra violenţelor, provocate de guvernanţi pentru a compromite protestele de masă.

"Incidentele extreme nu pot fi considerate reprezentative în raport cu demonstraţiile paşnice, civilizate, dar hotărâte ale miilor de români exasperaţi de incompetenţa, corupţia şi batjocura unui regim care-şi trăieşte ultimele clipe", precizează Corina Creţu.

Teodor Baconschi a scris, luni, pe blogul său, că un lucru devine clar pentru "toţi românii de bine", respectiv că a început "încleştarea pe viaţă şi pe moarte între forţele trecutului şi proiectul unei noi Românii", el susţinând că alegerea o va face "România care munceşte", nu "mahalaua violentă şi ineptă încolonată".

"Un lucru devine din ce în ce mai clar pentru toţi românii de bine. A început încleştarea pe viaţă şi pe moarte între forţele trecutului şi proiectul unei noi Românii. Opoziţia şi-a activat în sfârşit întreg arsenalul moştenit de la Ana Pauker, Teo, Luca şi Dej: derbedei înarmaţi, dezinformare, propaganda urii. Ne acuză că vom fura alegerile doar pentru că vrem ca românii să voteze, în diaspora şi acasă. Ce vor ei, în schimb, e ca o populaţie imbecilizată de televiziuni, înfricoşată de scenarii apocaliptice mereu dezminţite de realitate şi, mai nou, de bătăuşii scoşi pe străzi, să aleagă în locul reformei Statului retorica urii şi neputinţei ridicată la nivel de program politic", a scris Baconschi.

În opinia sa, anul care începe va fi crucial pentru România.

"Opţiunea e simplă: reformă, responsabilitate, siguranţă sau regres, populism, domnia bâtei. Alegerea o va face însă România vrednică, România care munceşte, România însetată de viitor, nu mahalaua violentă şi ineptă încolonată, ca minerii odinioară, în spatele moştenitorilor Securităţii", consideră Baconschi.

În 8 octombrie 2011, prim-vicepreşedintele PDL Teodor Baconschi declara că pentru victoria în alegerile din 2012 este important ca PDL "să se poziţioneze pe eşichierul politic ca principal partid de centru dreapta" şi să fie susţinut de "România care lucrează, nu de România care cerşeşte".

În urma criticilor faţă de această declaraţie, Baconschi explica pe blog, după două zile, că formula "România care cerşeşte" era "o metaforă" şi se referea la "o minoritate care aşteaptă totul de la statul asistenţial", cetăţenii care se lasă cumpăraţi cu doi mici sau o găleată.

"România «care cerşeşte» nu reprezintă nicidecum 50% din populaţie: e vorba de o minoritate care aşteaptă totul de la statul asistenţial. Aici intră şi cetăţenii care sunt la cheremul mitei electorale şi se lasă cumpăraţi cu doi mici sau o găleată. Sunt cei care şed până la brâu în apă, la birt, şi aşteaptă să le salveze bunurile statul, armata, pompierii... mereu alţii, nu ei înşişi. Sunt, în fine, masele de manevră pauperizate ale stângii. Ei trebuie scoşi din mizerie, desprinşi de asistenţă, imunizaţi la mita electorală, dezvăţaţi să cerşească mereu ajutorul statului, adică până la urmă al celor care plătesc taxe şi impozite", explica Teodor Baconschi.

Ulterior, Teodor Baconschi a declarat că nu regretă deloc fraza în care a folosit formula "România care cerşeşte", precizând că s-a referit la "electoratul asistat, care e o victimă de fapt a demagogiei de stânga", fraza fiind "un elogiu adus efotului inteligent".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici