CRIMELE de la Caracal. Radiografia primelor săptămâni şi neputinţa unui sistem. “Şi eu sunt Alexandra!” | FOTO, VIDEO

Cazul de la Caracal arată neputinţa unui sistem. La Caracal, în România anului 2019, doi copii se presupune că au fost omorâţi, unul dintre ei după ce şi-a anunţat răpirea de 3 ori la 112. Dar sistemul modernizat cu milioane de euro nu a găsit-o la timp. „Şi eu sunt Alexandra" s-a strigat în mai multe oraşe.

27169 afișări
Imaginea articolului CRIMELE de la Caracal. Radiografia primelor săptămâni şi neputinţa unui sistem. “Şi eu sunt Alexandra!” | FOTO, VIDEO

Radiografia unei crime. Întrebări fără răspuns şi revolta publică

- Ora 12:42: Dincă a oferit noi indicii în cazul de la Caracal; procurorii verifică inclusiv gropile betonate

Purtătorul de cuvânt al DIICOT, Mihaela Porime, a declarat, vineri, presei, la Caracal, că vor fi cercetate toate zonele din curtea locuinţei lui Gheorghe Dincă, de echipe complexe. Printre cele verificate sunt şi gropile de beton.

Procurorii DIICOT au reluat vineri cercetările în cazul crimelor de la Caracal, făcând verificări la casa lui Gheorghe Dincă, unde au fost găsite probe de ADN aparţinând Alexandrei Măceşanu.

- Ora 10:08 Gheorghe Dincă a ajuns la casa din Caracal şi participă la cercetări alături de procurorii DIICOT

Gheorghe Dincă, principalul suspect în cazul Caracal, a ajuns, vineri, la casa din Caracal unde le-ar fi ucis pe cele două adolescente, şi participă, alături de procurorii DIICOT, la verificări, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că suspectul a fost dus sub escortă de la Arestul Central din Capitală înapoi la casa din Caracal, unde le-ar fi ucis pe cele două tinere, pentru verificări.

- Ora 14:16 Ecaterina Andronescu, după ce a fost demisă: Nu era intenţia mea să o învinovăţesc pe Alexandra sau pe părinţi

Ecaterina Andronescu a declarat, vineri, că a aflat de demiterea sa de la televizor, precizând însă că mesajul său a fost înţeles greşit şi că nu a vrut niciun moment să-i învinovăţească pe părinţii Alexandrei sau pe aceasta.

- Ora 16:14 Familia Luizei cere DIICOT să fie refăcut traseul lui Dincă pentru a ridica imagini de pe camere

Familia Luizei Melencu, una dintre fetele dispărute în Caracal, îi cere şefului DIICOT o cerere de administrare de probe care vizează refacerea traseului lui Gheorghe Dincă pe perioada în care acesta ar fi răpit minorele şi verificarea animalelor din curtea bărbatului.

- Ora 17:05 Fiica lui Dincă respinge legătura dintre ea şi faptele comise de tatăl său: Nu am nicio legătură

Daniela Dincă, fiica lui Gheorghe Dincă, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că nimic din ceea ce s-a spus în ultima vreme despre ea nu este adevărat şi va răspunde în faţa anchetatorilor când va fi solicitată.

- Ora 17:24 Ministerul Educaţiei anunţă activităţi de informare a elevilor privind posibilele pericole pe drumul spre şcoală

Ministerul Educaţiei anunţă că demarează activităţi de informare a elevilor privind pericolele ce pot să apară în drumul lor către şcoală sau către casă şi îi asigură pe copii că sunt efectuate proceduri ca aceştia aibă reduceri la transportul în comun tot anul.

- Ora 17:59 Anchetatorii au găsit hainele, telefonul şi cartela SIM ale Alexandrei într-un parc din Caracal/ Noi fragmente osoase şi probe biologice, găsite în Casa Groazei

Anchetatorii au găsit telefonul Alexandrei, dar şi cartela SIM a fetei într-un parc din Caracal, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

- Ora 22:15 - Alexandru Cumpănaşu, unchiul fetei din Caracal: ADN-ul din oase este al Alexandrei

Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei, a declarat, vineri seară, că ADN-ul din oasele găsite de la domiciliul lui Gheorghe Dincă şi analizate de INML este al fetei. Ministrul Justiţiei a anunţat familia.

- Ora 21:36 - Cazul de la Caracal | INML a trimis către DIICOT rezultatul analizei antropologice

Institutul Naţional de Medicină Legală (INML) a transmis către DIICOT raportul de expertiză medico-legală antropologică privind examinarea materialului osos şi dentar identificat în urma percheziţiei domiciliare efectuate la locuinţa lui Gheorghe Dincă.

SÂMBĂTĂ, 3 AUGUST 

- Ora 7:09 - Casa lui Gheorghe Dincă, răscolită de anchetatori. O singură certitudine: Alexandra a fost ucisă

Ancheta continuă, sâmbătă, în Caracal, la casa lui Gheorghe Dincă, după ce familia Alexandrei a primit vestea că fata lor a fost ucisă. ADN-ul din oasele şi cenuşa recoltate coincid cu cele ale copilei care a sunat de trei ori la 112, pentru a fi salvată, fără succes.

- Ora 7:28 - Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei, cere expertiză internaţională a oaselor găsite în casa groazei din Caracal: Nu cred nimic din poveste

Alexandru Cumpănaşu, unchi al Alexandrei, spune că va solicita o expertiză internaţională a rămăşiţelor identificate la Caracal după ce ministrul Justiţiei a informat familia că ADN-ul din oasele găsite la Gheorghe Dincă este al fetei. Acesta spune că bijuteriile din argint au fost găsite întregi.

- Ora 9:10 - Gheorghe Dincă a ajuns la Casa Groazei din Caracal şi participă la cercetări

Gheorghe Dincă, bărbatul care a recunoscut două crime, a ajuns, sâmbătă, la locuinţa sa din Caracal, unde participă, alături de procurorii DIICOT, la cercetările din Casa Groazei. Între timp, familia Alexandrei a aflat că ADN-ul fetei coincide cu cel din oasele şi cenuşa recoltate.

- Ora 11:30 DIICOT anunţă oficial că ADN-ul din oasele de la casa lui Dincă este al Alexandrei

DIICOT anunţă, oficial, că în urma analizelor INML a oaselor ridicate de la domiciliul lui Gheorghe Dincă, a rezultat profilul genetic al unei singure persoane, respectiv al Alexandrei Măceşanu.

- Ora 11:48 Protest în faţa sediului MAI: Oamenii au depus perechi de încălţăminte în memoria copiilor care dispar anual

Reprezentanţi ai PNL Bucureşti, alături de alţi cetăţeni impresionaţi de cazul din Caracal s-au adunat în faţa sediului MAI şi depun, la ora transmiterii acestei ştiri, 400 de perechi de încălţăminte pentru fiecare copil care dispare anual fără urme.

- Ora 12:43 Avocatul lui Gheorghe Dincă: Spune că Luiza a fost de acord să-l însoţească. Nu susţine că a incinerat-o

Avocatul lui Gheorghe Dincă, Claudiu Lascoschi, a declarat că principalul suspect în cazul Caracal nu îşi aminteşte culoarea părului Luizei, însă clientul lui a susţinut în faţa anchetatorilor că fata a mers de bună voie cu el şi nu a violat-o. Dincă nu a spus că ar fi ars şi trupul Luizei.

- Ora 12:58 Pelerinaj la casa lui Gheorghe Dincă: Oameni din toată ţara vin la Caracal cu candele: „Putea fi copilul meu”

Oameni din mai multe localităţi din ţară vin, sâmbătă, la Caracal şi depun candele în faţa casei lui Gheorghe Dincă, unde a fost ucisă Alexandra Măceşanu. Pelerinii spun că sunt cutremuraţi de modul în care a murit fata de 15 ani: „Alexandra putea fi copilul meu”.

- Ora 13:49 Caracal: Relaţii halucinante între clanuri şi poliţişti. Rădoi, cel care a intervenit în căutarea Alexandrei la cererea Poliţiei, îi reproşa adjunctului Poliţiei Olt că nu îşi fac bine treaba. “Mi s-au părut nişte oameni care vin la serviciu doar ca să îşi ia salariul”

Relaţia dintre poliţiştii din Olt şi clanuri rivale din Caracal iese tot mai mult la iveală. Remus Rădoi, patronul firmei de pază, care a ajutat la dosarul crimelor, i-a reproşat şefului adjunct de la IPJ Olt că a fost prea blând cu rivalul său, Nicuşor Oacă, într-un dosar instrumentat de DIICOT.

- Ora 13:52 Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei, anunţă că familia a acceptat expertiza internaţională a oaselor pentru confirmarea ADN-ului

Alexandru Cumpănaşu a anunţat că familia Alexandrei a acceptat expertiza internaţională a oaselor găsite la domiciliul lui Gheorghe Dincă şi despre care DIICOT a anunţat oficial că ele conţin ADN-ul minorei, potrivit analizei INML.

- Ora 14:20 Alexandru Cumpănaşu acuză că localizarea AML, menită să localizeze rapid apelurile la 112, nu a fost implementată pentru a scuti companiile de investiţii

Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei, spune că sistemul Advanced Mobile Location menit să localizeze rapid apelurile la 112 nu a fost implementat în România pentru a scuti companiile de telefonie de investiţii şi cere public ca ANCOM să explice situaţia.

- Ora 15:03 Anchetatorii au găsit un beci cu o arhitectură complicată în casa lui Dincă

Anchetatorii, care efectuează şi sâmbătă cercetări la casa lui Gheorghe Dincă, ar fi găsit un beci construit într-un mod complicat, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse apropiate cazului. Vecinii lui nu ştiau, însă, de existenţa unei astfel de structuri în subsolul bărbatului.

- Ora 15:17 Avocatul lui Gheorghe Dincă: El a crezut că Luiza şi Alexandra sunt prostituate

Apărătorul lui Gheorghe Dincă, Claudiu Lascoschi, a declarat că bărbatul a susţinut, la audieri, că a crezut că Luiza şi Alexandra sunt prostituate şi a recunoscut că a întreţinut relaţii sexuale cu fetele.

- 15:57 Avocatul lui Gheorghe Dincă, detalii şocante despre mărturiile clientului: A spus că a pus-o în picioare

Claudiu Lascoschi, avocatul din oficiu al lui Gheorghe Dincă, desemnat de Baroul Bucureşti, după ce cauza a fost mutată la DIICOT Bucureşti, spune că la audieri criminalul a recunoscut că a pus cadavrul întreg în butoiul unde apoi l-a incinerat.

- Ora 16:26 Chimist despre caz Caracal: Temperatura de ardere a oaselor se poate obţine cu oxigen în exces

Un profesor al Facultăţii de Chimie a din Cluj a explicat că pentru obţinerea temperaturii de 1.000 de grade, care să ardă oasele, este nevoie de oxigen în exces.Acesta spune că i se pare greu de crezut că s-a reuşit acest lucru la Caracal fără ca nimeni să nu se sesizeze, deşi cadavrele arse miros.

- 16:31 Poliţiştii care au intervenit în cazul Caracal au fost audiaţi de procurorii Secţiei de anchetă

Mai mulţi poliţişti care au intervenit în cazul dispariţiei Alexandrei au fost audiaţi, sâmbătă, de procurorii Secţiei pentru anchetarea magistraţilor, care au deschis dosar penal pentru abuz în serviciu.La plecare, aceştia au precizat doar că au fost audiaţi ca martori şi nu pot oferi alte detalii.

- Ora 16:42 Scene impresionate la Casa Groazei: Familia Luizei a vrut să intre în curte / Rudele fetei DIICOT să fie informaţi: "Nu am fost chemaţi la identificarea bunurilor"

Scene impresionante au loc, sâmbătă, la poarta casei lui Gheorghe Dincă, unde au ajuns mama şi bunicii Luizei şi au încercat să ajungă la bărbatul care a spus că le-a ucis pe pe cele două fete: „Vrem să stăm faţă în faţă”, a spus bunicul Luizei.

- Ora 18:05 Anchetatorii au căutat telefonul Luizei cu detectoare de metal într-un lan de floarea-soarelui

Anchetatorii caută, sâmbătă, noi probe în cazul crimelor din Caracal într-un lan de floarea-soarelui pe marginea drumului care leagă Caracalul de Craiova. Oamenii legii se folosesc de detectoare de metal şi au luat la pas terenul de la marginea şoselei.

- Ora 18:35 Alte fragmente osoase şi urme de sânge, găsite de anchetatori în casa lui Gheorghe Dincă

Alte fragmente osoase şi probe biologice au fost recoltate, sâmbătă, în urma cercetărilor efectuate de anchetatori la locuinţa lui Gheorghe Dincă, din Caracal. Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că este vorba de haine de damă şi posibile urme de sânge.

- Ora 19:40 Anchetatorii nu au găsit telefonul Luizei, probă ce îl incrimina direct pe Dincă, pe lângă declaraţie

Anchetatorii au finalizat, sâmbătă seara, cercetările din lanul de floarea-soarelui, unde au căutat telefonul Luizei, fata dispărută în aprilie şi despre care Gheorghe Dincă a spus că a ucis-o. Telefonul era proba care l-ar fi incriminat direct pe Dincă, pe lângă declaraţia sa.

- Ora 20:26 DIICOT: Cercetarea de sâmbătă a vizat fixarea prezenţei Luizei la domiciliul lui Dincă/ Telefoanele lui Gheorghe Dincă au fost ridicate pentru expertiză

Anchetatorii au încercat, în urma cercetărilor de sămbătă, să identifice probe şi indicii potrivit cărora Luiza, cealată fată dispărută în Caracal, ar fi fost la domiciliul lui Gheorghe Dincă. Surse judiciare arată că procurorii au ridicat urme biologice de pe un calendar şi o pereche de pantaloni. Procurorii au mai ridicat şi trei telefoane care îi aparţin lui Dincă pentru expertiză.

DUMINICĂ, 3 AUGUST 

- Ora 9:05 VIDEO a 10-a zi de căutări la Caracal. Anchetatorii continuă percheziţiile în Casa Groazei, după ce au ridicat noi fragmente osoase

Poliţiştii şi procurorii au început, duminică dimineaţă, o nouă zi de cercetări la casa lui Gherghe Dincă. Cu o zi în urmă, anchetatorii au ridicat fragmente osoase şi probe biologice, dar nu au găsit încă telefonul Luizei, cea de-a doua fată dispărută.

- Ora 9:48 Ucigaşul din Caracal le-a spus anchetatorilor cum a ars cadavrul Alexandrei. Pe cel al Luizei susţine că l-a aruncat în Dunăre

Gheorghe Dincă, ucigaşul din Caracal, a spus anchetatorilor, la audierile de sâmbătă, că a folosit pentru creşterea temperaturii, în butoiul în care a ars cadavrul, vaselină şi carton bitumat, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX. Legat de cadavrul Luizei, susţine că l-a aruncat în Dunăre.

Potrivit surselor citate, Gheorghe Dincă a spus la audieri că a ucis-o pe Luiza cu o lovitură de pumn, scenariu descris şi în cazul Alexandrei, iar apoi a aruncat cadavrul în Dunăre. Anchetatorii au mai căutat şi zilele trecute, după indicaţiile date de criminal, dar nu au găsit urme.

Sursele judiciare au mai declarat pentru MEDIAFAX că ucigaşul a spus că a pus cadavrul Alexandrei în butoi, iar deasupra a mai pus vaselină, carton bitumat şi cârpe, pentru a creşte temperatura.

- Ora 10:19 O femeie a sesizat Poliţia că a găsit haine lângă locul unde s-a căutat telefonul Luizei

O femeie a sesizat, duminică, Poliţia Caracal că a văzut haine de damă în apropierea locului unde s-au desfăşurat cercetări pentru găsirea telefonului Luizei. Femeia a spus că a văzut blugi şi pantaloni scurţi.

Anchetatorii au mers, duminică, la locul indicat de femeia care a spus că a văzut haine aruncate în boscheţi, în apropierea locului unde, sâmbătă, au avut loc verificări pentru a fi găsit telefonul Luizei.

„De o săptămână am văzut hainele astea aici. Veneam la şosea în fiecare zi să iau pe soţul meu şi de aseară de când am văzut căutările până acolo m-am gândit. Sunt nişte blugi de damă, blugi, pantaloni scurţi”, a spus femeia, care a participat la ridicarea probelor.

Locul indicat este aproape de drumul spre Craiova, unde, într-un lan de floarea-soarelui Dincă le-a spus anchetatorilor că a aruncat telefonul Luizei, aproape la nouă kilometri de locuinţa sa.

Probele au fost ridicate de anchetatori şi urmează să fie expertizate.

- Ora 12:14 Podul lui Gheorghe Dincă a fost sigilat după verificări

Verificările efectuate, duminică, de anchetatori, în podul lui Gheorghe Dincă s-au încheiat, după aproape o oră, iar locul a fost sigilat.

Anchetatorii au ridicat probele găsite în podul casei lui Gheorghe Dincă, iar după ce au verificat atent incinta, au sigilat locul.

Echipele s-au întors în curte, unde au loc, în continuare, verificări.

La ancheta desfăşurată la Caracal participă şi Gheorghe Dincă, bărbatul care a spus că le-a omorât pe Alexandra şi Luiza.

- Ora 13:25 Primele analize arată că hainele ridicate de pe câmp, din Caracal, nu sunt ale Luizei

Hainele ridicate, duminică, de pe câmpul situat între Caracal şi Craiova nu sunt ale Luizei, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare. Cu toate acestea, hainele vor fi expertizate în continuare.

În urma primelor analize, anchetatorii au stabilit că hainele pe care le-a găsit o femeie în apropierea lanului de floarea-soarelui dintre Caracal şi Craiova, unde a fost căutat telefonul Luizei, nu aparţin fetei de 18 ani, din Dioşti, despre care Gheorghe Dincă a spus că a omorât-o.

Cu toate acestea, hainele, respectiv o pereche de blugi şi una de pantaloni scurţi de damă, vor fi expertizate în continuare.

Anchetatorii au mers, duminică, la locul indicat de femeia care a spus că a văzut haine aruncate în boschete, în apropierea locului unde, sâmbătă, au avut loc verificări pentru a fi găsit telefonul Luizei.

- Ora 15:06 A treia zi de verificări extinse la casa lui Gheorghe Dincă s-a încheiat. Noi probe sunt analizate

A treia zi de verificări extinse efectuate de echipe complexe de poliţişti şi procurori DIICOT s-a încheiat, duminică, după ce au fost ridicate noi probe ce urmează să fie analizate. Este vorba despre probe din podul casei, dar şi despre hainele care, la prima analiză, nu sunt ale Luizei.

- Ora 16:09 DIICOT: Au fost ridicate probe din domiciliul lui Dincă. Procurorii încă fac cercetări în zona Dunării, unde nu este nevoie de suspect

DIICOT anunţă că în urma cercetărilor de la casa lui Gheorghe Dincă au fost ridicate mai multe probe ce urmează a fi analizate, iar ancheta continuă şi în zilele următoare în casa, anexele, maşina şi autoutilitara bărbatului. Procurorii încă fac cercetări în zona Dunării, unde nu e nevoie de prezenţa lui Dincă.

- Ora 20:44 Mesajul tulburător al unui Episcop despre cazul de la Caracal: Creşti 15 ani o copilă şi vine o jigodie şi o ia de lângă tine

Mesaj tulburător al Episcopului Slatinei şi Romanaţilor, Presfinţitul Sebastian, care a venit, duminică, la Caracal, pentru a oficia o slujbă pentru Alexandra, acesta spunând: „Creşti 15 ani o copilă şi vine o jigodie şi o ia de lângă tine, şi îşi bate joc de ea şi o omoară”.

- Ora 20:48 Băsescu, despre cazul Caracal: Preşedintele a avut o atitudine laşă. Eu aş fi acţionat

Traian Băsescu a declarat, duminică, despre cazul Caracal, că preşedintele Klaus Iohannis a avut o atitudine laşă şi că acesta ar fi trebuit să ia atitudine, să colaboreze cu instituţiile statului pentru a acţiona unitar. El a adăugat că dacă mai era la conducerea ţării ar fi acţionat.

- Ora 21:26 Victor Alistar, membru CSM, o critică pe Ana Birchall pentru intervenţia în cazul Caracal şi îi cere demisia

Membrul CSM Victor Alistar a criticat-o pe Ana Birchall, ministru al Justiţiei, pentru că a informat familia Alexandrei despre rezultatul IML şi a precizat că trebuie să îşi asume şi faptul că situaţia „a explodat” sub autoritatea sa şi îi cere demisia pentru „inacţiune şi dezinteres”.

LUNI, 5 AUGUST

- Ora 14:30 Anchetatorii au găsit rămăşiţe umane într-o pădure de lângă Caracal

Anchetatorii au găsit, luni, rămăşiţe umane într-o pădure de lângă Caracal, despre care Gheorghe Dincă, principalul suspect în cazul crimelor din Caracal, susţine că ar fi ale Luizei Melencu, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că anchetatorii au găsit, luni, într-o pădure de lângă Caracal, rămăşiţe umane despre care Gheorghe Dincă susţine că ar aparţine Luizei Melencu, tânăra dispărută în luna aprilie şi despre care se presupune că ar fi a doua victimă a bărbatului.

Gheorghe Dincă participă, la ora transmiterii ştirii, la căutările demarate de procurorii DIICOT şi poliţişti, bărbatul indicând că rămăşiţele umane găsite de anchetatori într-o pădure de lângă Caracal ar fi ale Luizei Melencu, potrivit surselor citate.

- Ora 16:39 Anchetatorii îl duc pe Dincă în pădurea de lângă Caracal unde au fost găsite rămăşiţele umane

Gheorghe Dincă, principalul suspect în cazul crimelor din Caracal, este dus de către anchetatori în pădurea de lângă Caracal, unde au fost găsite şi rămăşiţe umane, deoarece le-a spus procurorilor că a abanadonat mai multe lucruri acolo, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că Gheorghe Dincă este condus luni în teren, mai exact în pădurea de lângă Caracal unde au fost găsite rămăşiţe umane, deoarece le-a spus anchetatorilor că a abandonat lucruri acolo.

Avocatul familiei Luizei Melencu a declarat, la faţa locului, că verificările au loc în locul unde Gheorghe Dincă a condus anchetatorii.

Întrebat dacă Dincă Dincă şi-a schimbat declaraţiile, avocatul a răspuns: „Nu, le-a precizat. Credeţi-mă, omul acesta spune anumite adevăruri, dar şi minte foarte mult, că este învăţat cum să mintă. De data asta a spus ceva adevărat. Nu ştim cine este victima, dar există date că există o victimă”.

- Ora 18:24 Procurorii au găsit un sac cu oase şi cenuşă în pădurea indicată Dincă/ Ucigaşul spune că sunt rămăşiţele Luizei şi descrie aceeaşi metodă ca şi în cazul Alexandrei: a ucis-o pe fată, apoi a ars cadavrul

"A avut loc o conducere în teren în care acesta (n.r.: Gheorghe Dincă) a indicat că a abandonat un sac care conţinea fragmente osoase arse şi cenuşă. Aceasta trebuie să fie cernită pentru a vedea ce resturi mai sunt acolo", a declarat Mihaela Porime, purtătorul de cuvânt DIICOT.

Din declaraţiile lui Gheorghe Dincă, resturile umane ar fi ale Luizei Melencu, fata de 18 ani dispărută în luna aprilie 2019, iar crima a avut loc în aceeaşi zi în care fata a fost sechestrată. Iniţial, Dincă a spus că a aruncat trupul în Olt, iar apoi în Dunăre. Acum a revenit şi a indicat pădurea de lângă Caracal.

MARŢI, 6 AUGUST

- Ora 9:33 A cincea zi de verificări la Caracal. Dincă asistă la percheziţiile din locuinţa sa. Alţi anchetatori s-au întors în pădurea unde au găsit un sac cu oase şi cenuşă, presupuse ale Luizei Melencu

Anchetatorii au reluat marţi căutările, la locuinţa lui Gheorghe Dincă, în a cincea zi de verificări, acolo unde acesta a spus că a ucis două tinere. Alţi anchetatori s-au întors la pădurea de la marginea Caracalului, unde luni s-a găsit un sac cu oase şi cenuşă.

- Ora 10:01 - Răspunsul lui Fifor, întrebat despre relaţia dintre poliţiştii şi clanurile din Caracal: Nu ştiu la ce vă referiţi

Ministrul interimar de Interne, Mihai Fifor, a declarat marţi, întrebat cum comentează schimbul de informaţii între poliţişti şi oamenii de afaceri din Caracal, că nu ştie despre ce este vorba.

- Ora 13:57 - Cazul de la Caracal. Valeriu Şuhan: Un puzzle care poate fi rezolvat doar cu un Plan

Valeriu Şuhan, fost ofiţer de poliţie judiciară, a declarat, pentru MEDIAFAX, că întreaga situaţie de la Caracal poate fi rezolvată doar cu un Plan de Cercetare Penală, în context fiind foarte importante persoanele care au intrat, de-a lungul timpului, în contact cu Gheorghe Dincă.

- Ora 17:07 -Raed Arafat, despre cazul Caracal: Ambulanţa se trimite de regulă când se ştie unde e persoana VIDEO

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a declarat, marţi, la "Marius Tucă Show", întrebat fiind de ce nu a fost trimisă o ambulanţă în cazul Alexandrei Măceşanu, că indexul de la 112 era pentru persoană răpită şi a fost anunţată Poliţia, nu şi Ambulanţa.

- Ora 18:04 -Au fost găsite alte fragmente osoase şi dinţi într-o lizieră pe traseul Caracal-Bucureşti

Anchetatorii au găsit alte fragmente osoase şi dinţi într-o lizieră situată pe traseul Caracal-Bucureşti, indicată marţi de Gheorghe Dincă, medicii legiştii din zonă concluzionând că resturile de fragmente osoase examinate sunt cu cea mai mare probabilitate de natură umană, anunţă DIICOT.

MIERCURI,7 AUGUST 

- Ora 8:56 Ancheta de la Caracal, în a şasea zi de căutări de noi probe | Avocat: S-au găsit noi fragmente de oase de natură umană, în interior/ Anchetatorii au găsit telefonul de pe care Dincă a sunat familia Luizei

Anchetatorii au reluat, miercuri, verificările la locuinţa lui Gheorghe Dincă, acolo unde acesta a spus că a ucis două tinere.

Ora 9:39 Date noi în cazul crimelor de la Caracal: Dincă ar fi primit bani prin transferuri bancare. Anchetatorii verifică provenienţa lor

Gheorghe Dincă ar fi beneficiat de diferite sume de bani primite prin transferuri bancare, anchetatorii verificând operaţiunile pe care bărbatul le-a efectuat pentru a afla dacă există o legătură între aceste venituri şi comiterea unor infracţiuni, precizează surse judiciare pentru MEDIAFAX.

Ora 11:09 Anchetarea poliţiştilor, în paralel cu cea a crimelor de la Caracal. Fostul şef din IPJ Olt, Nicolae Alexe, AUDIAT de procurorii Secţiei de anchetare a magistraţilor

Fostul adjunct din IPJ Olt Nicolae Alexe s-a prezentat, miercuri, la Secţia de anchetare a magistraţilor, pentru a fi audiat în dosarul pentru abuz în serviciu, deschis de procurorii structurii în cazul crimelor din Caracal.

Ora 11:25 Avocatul familiei Luizei Melencu are suspiciuni legate de oasele găsite în pădure: NU au fost poziţionate acolo de câteva luni/ Pe ce se bazează îndoilelile

Avocatul Tonel Pop, care reprezintă familia Luizei, spune că are suspiciunea că probele găsite recent în pădurea de la lângă Caracal „nu au fost poziţionate acolo de câteva luni”. Cenuşa şi oasele erau aruncate pe iarbă, iar peste ele ar fi trebuit să crească vegetaţia, spune acesta.

Ora 11:33 Avocat, uimit de solicitările poliţiştilor: Mamei i s-a spus să deseneze rucsacul Luizei. Cum să-l deseneze dacă îl are în poză?

Avocatul Tonel Pop, care reprezintă familia Luizei, a declarat că atunci când a fost audiată mama fetei, i s-a solicitat să deseneze rucsacul pe care-l avea atunci când a dispărut, chiar dacă a fost surprins şi în imagini. Apărătorul spune că procurorul i-a interzis să mai participe la cercetări.

Ora 12:13 Avocatul familiei Luizei nu mai are voie la cercetări: Nu le convine să ştie nimeni ce fac/ SURSE: Anchetatorii sesizează Baroul şi misterul selfie-ului

Avocatul familiei Luizei, Tonel Pop, a declarat că procurorul de caz nu îi mai permite să participe la cercetări şi la percheziţiile de la domiciliul lui Gheorghe Dincă deoarece, spune apărătorul, anchetatorii nu vor ca acesta să ştie cum decurge urmărirea penală.

Ora 13:39 Avocatul lui Dincă: Ce a spus s-a dovedit adevărat. Sigur că orice inculpat poate minţi/ Despre condiţiile de detenţie: „E o problemă. Sunt condiţii grele acolo”

Avocatul lui Gheorghe Dincă, Claudiu Lascoschi, a declarat că suspectul se plânge că este obosit, însă cooperează cu anchetatorii, dovadă fiind faptul că au fost găsite probe în locurile indicate. Apărătorul a mai spus că orice inculpat poate minţi atunci când este cercetat.

Ora 13:51 Familia Luizei cere daune morale în dosarul crimelor din Caracal - surse

Familia Luizei a depus o cerere la DIICOT în dosarul anchetei în cazul din Caracal prin care solicită daune morale în valoare de 300.000 de euro, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

- Ora 14.45 Avocat: Anchetatorii au găsit telefonul de pe care Dincă a sunat familia Luizei

Avocatul familiei Luizei, Tonel Pop, spune că anchetatorii au găsit un al patrulea telefon, de pe care Gheorghe Dincă a sunat familia Luizei. Telefonul a fost găsit la o familie. Datele din primele trei telefoane, precum şi din cel al Alexandrei, vor fi aflate curând.

„Vă dau un element în plus. A fost găsit şi se expertizează în acest moment datele dintr-un alt telefon”, a spus avocatul, adăugând că este vorba despre un telefon şi o cartelă pe care le-a folosit Dincă pentru a suna familia Luizei.

Potrivit lui Tonel Pop, telefonul a fost găsit la o familie despre care a refuzat să dea date.

Avocatul a adăugat că joi s-ar putea afla ce se află pe laptop, în aparatul de fotografiat, în cele trei telefoane ale lui Gheorghe Dincă şi, dacă va fi timp, şi în cea de-al patrulea.

„Informaticienii DIICOT procesează continuu toate datele, le prelucrează pentru a putea fi deschise mâine. Prelucrarea acestor date necesită timp, urmând ca mâine să se deschidă materialul extras şi cred că în funcţie de hotărârea pe care o va da Parchetul s-ar putea ca DIICOT să iasă într-o conferinţă de presă şi să vă explice de ce categorie sunt acele date”, a spus Pop.

În ce priveşte telefonul Luizei, avocatul a afirmat că nu poate spune nimic despre acesta, în timp ce despre telefonul Alexandrei a declarat că acesta nu a fost deocamdată expertizat din punct de vedere informatic, ci numai în privinţa probelor biologice.

- Ora 14.46 Avocatul familiei Luizei lămureşte misterul selfie-ului: Fotografia aceea este în afara câmpului delimitat şi făcută după ce mi-au interzis să intru/ Vor să facă o manevră

Avocatul Tonel Pop, care reprezintă familia Luizei, spune despre poza pentru care anchetatorii vor să sesizeze Baroul că a făcut-o în afara „câmpului infracţional”, cu acordul anchetatorilor şi apoi a şters-o.

- Ora 15.00 Avocat: S-au găsit noi fragmente de oase de natură umană, în interior

Avocatul familiei Luizei, Tonel Pop, spune că noi fragmente de oase, aproape sigur de natură umană, s-au găsit şi miercuri, „în interior, dar la suprafaţă”.

Tonel Pop a explicat că s-a pus problema să fie începute spargerile în locuinţă şi în curte, însă trebuie mai întâi adunate probele aflate la suprafaţă.

„Se punea problema dacă se sapă, nu se sapă. Trebuie să înţelegeţi că înainte de a putea să sape sau să spargă betoane sau să intre în acele buncăre şi ce mai avea Dincă pe acolo trebuie să perie toată zona la suprafaţă. Dacă toată zona nu ar fi periată şi nu s-ar aduna toate probele de la suprafaţă şi ar intra cu excavatoare, s-ar distruge probele de la suprafaţă. Vă pot spune că s-au mai găsit fragmente de oase, unele aproape sigur de natură umană, în interior, dar la suprafaţă. Şi astăzi s-au găsit în continuare fragmente osoase”, a declarat avocatul.

Potrivit lui Tonel Pop, după ce nu se va mai putea preleva nimic de la suprafaţă, se poate trece la săpături şi la dărâmarea betoanelor, a ridicării plăcilor de beton şi a buncărelor.

În altă ordine de idei, întrebat dacă Dincă are acces la televizor, avocatul a răspuns: „Din punctul meu de vedere are acces la informaţii, inclusiv prin avocaţii pe care îi are, chiar din oficiu. Întreabă şi aceştia îi spun <s-a găsit un telefon al tău, s-a aflat nu ştiu ce>. Cum îl văd, după strategia pe care o adoptă, este la curent cu totul şi este sfătuit în funcţie de ce se întâmplă, cum să reacţioneze, ce să facă şi ce să nu facă”.

- Ora 15.53 Europa reacţionează la cazul Caracal. David Sassoli, oficial UE: Vocea Alexandrei cerând ajutor îngrozeşte nu numai România, ci întreaga Europă

Preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, a scris, miercuri, pe contul său de Facebook, un mesaj referitor la crima din Caracal, precizând că vocea Alexandrei Măceşanu, cerând ajutor la 112, a îngrozit întreaga Europă, nu numai România.

- Ora 16.25 Fost ofiţer de poliţie judiciară, despre "amneziile" lui Dincă: E într-o fază de respingere. Cred că are şi alte victime

Valeriu Şuhan, fost ofiţer de poliţie judiciară, a declarat, pentru MEDIAFAX, că ucigaşul din Caracal Gheorghe Dincă este într-o fază de negare şi de respingere a faptelor sale, vrând să scape cu cele două crime comise. În acest sens spune că este confuz şi a uitat multe detalii.

 Ora 20.30 Raportul privind sistemul 112: 14 măsuri pe termen scurt, mediu şi lung/ Raed Arafat vrea colaborare cu Google | DOCUMENT

Secretarul de stat Raed Arafat, preşedinte al Comitetului interministerial privind sistemul apelurilor de urgenţă 112, a prezentat, miercuri, raportul cu privire la sistemul 112, document care cuprinde 14 măsuri pe termen scurt, mediu şi lung. Draftul va fi pus în dezbatere publică joi. 

VINERI, 9 AUGUST

- ora 9.52  Vineri se reiau căutările de probe noi în casa lui Gheorghe Dincă. Mandatul în baza căruia s-au făcut percheziţiile până acum expiră sâmbătă, însă DIICOT va cere un nou mandat. Anchetatorii au revenit, vineri dimineaţă, la „casa groazei” din Caracal, pentru a continua căutarea de noi probe.

-ora 13.30 Fifor, despre relaţia poliţişti-interlopi la Caracal: Când avem rezultatele investigaţiei, anunţăm/ Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, a refuzat, vineri, să dea detalii despre existenţa unor legături între poliţişti şi interlopi la Caracal, precizând că va anunţa rezultatele investigaţiei preliminare imediat ce aceasta va fi finalizată.

- ora 15.58 Ştefan Bănică Jr., impresionat de fotografia în care e alături de Alexandra, fata ucisă la Caracal. Artistul Ştefan Bănică Jr. a scris un mesaj impresionant la vederea unei fotografii în care apare alături de Alexandra Măceşanu, tânăra ucisă la Caracal: ”mi s-a strâns inima cât un purice”

SÂMBĂTĂ, 10 AUGUST

- ora 16.30 Cumpănaşu: Dincă era acoperit de un fost şef de Poliţie,un fost prim procuror şi o fostă judecătoare. Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei Măceşanu, scrie, pe Facebook, că Gheorghe Dincă era cunoscut, frecventat şi poate acoperit de patru persoane importante, respectiv un fost şef din Poliţia Caracal, un fost prim procuror al Parchetului Olt, o fostă judecătoare şi un politician din Olt.

-ora 19.26 Haine cu pete de sânge, găsite în urma percheziţiilor casei lui Gheorghe Dincă. Mai multe haine cu pete de sânge au fost găsite în urma ultimelor percheziţii făcute în locuinţa lui Gheorghe Dincă. Toate probele noi adunate vor fi trimise la Institutul de Medicină Legală.

- ora 20.00 Sute de oameni s-au adunat şi în marile oraşe ale ţării, nemulţumiţi că la un an de la protestul Diasporei nu s-a schimbat mai nimic. Clujenii scandează numele Alexandrei, fata de 15 ani din Caracal despre care Gheorghe Dincă a spus că a omorât-o şi apoi a ars cadavrul.

DUMINICĂ, 11 AUGUST

- ora 21:18 Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei Măceşanu, susţine că experţii Institutului Naţional de Medicină Legală (INML) nu au analizat încă rămăşiţele umane găsite de anchetatori într-o lizieră dintr-o pădure de lângă casa din Caracal a lui Gheorghe Dincă.

 

LUNI, 12 AUGUST

- ora 09.00 Cazul Caracal: Un nou mandat de percheziţie pentru căutări de probe în casa lui Gheorghe Dincă

-ora 12:45 Alexandru Cumpănaşu: Din zona Caracalului erau duse fete în mai multe judeţe din România/ Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei Măceşanu, susţine, luni, că Gheorghe Dincă şi familia sa ar fi fost implicaţi în traficul de persoane, precizând că sunt informaţii că din zona Caracalului erau duse fete în mai multe judeţe din România.

- ora 12.50 Cumpănaşu: Deşi tatăl lui Alex merge să reclame dispariţia, IPJ raportează plecare voluntară/ Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei Măceşanu, a publicat pe pagina de Facebook un document din care reiese faptul că tatăl acesteia a sesizat dispariţia fetei însă IPJ Olt a raportat la MAI drept o plecare voluntară. Din acest motiv, precizează acesta, nu a fost constituit un comandament.

15:05:27 Alexandru Cumpănaşu: Vrem să ajutăm procurorii. Vom avea o echipă independentă de investigatori/ Alexandru Cumpănaşu a precizat la ieşirea din Parchetul General că lucrează la realizarea unei echipe independente de investigatori, formată din foşti procurori, oameni din servicii şi poliţişti pentru a strânge mai multe informaţii cu privire la dispariţia Alexandrei Măceşanu şi a sprijini ancheta.

- ora 16:02 Avocatul Tonel Pop, despre Gheorghe Dincă: Nu este nebun. Cer să fie păzit bine/ Avocatul familiei Luizei, Tonel Pop, a declarat, luni, la Caracal, că Gheorghe Dincă nu este nebun şi a cerut autorităţilor ca acesta să fie păzit bine „să nu poată să fie sinucis”.

MARŢI 13 AUGUST


- ora 12:18 Audierea omului de afaceri Remus Rădoi, programată pentru marţi, la sediul Poliţiei Caracal, a fost reprogramată. Anchetatorii i-au comunicat bărbatului că vor reveni cu o dată când va fi întrebat despre modul în care a ajutat poliţiştii când a dispărut Alexandra Măceşanu.

- ora 18.49 O femeie de 49 ani a depus plângere pe numele lui Dincă. Spune că a violat-o şi lovit-o -surse/ O femeie în vârstă de 49 de ani a depus la Inspectoratul de Poliţie din Olt o plângere pe numele lui Gheorghe Dincă în care îl acuză pe acesta că a violat-o şi lovit-o, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

MIERCURI, 14 AUGUST

- ora 10.21 DIICOT anunţă că rămăşiţele din pădure aparţin altei fete decât Alexandra Măceşanu/ Rămăşiţele găsite de către procurorii DIICOT în liziera din pădure de lângă casa din Caracal aparţin unei fete cu vârsta cuprinsă între 15-19 ani, alta decât Alexandra Măceşanu, anunţă DIICOT. Asta înseamnă că se confirmă a doua victimă a lui Gheorghe Dincă.

- ora 11:29 Tribunalul Olt a prelungit mandatul de arestare preventivă pe numele lui Gheorghe Dincă/ Magistraţii Tribunalului Olt au decis, miercuri, să prelungească, la cererea procurorilor, mandatul de arestare preventivă pe numele lui Gheorghe Dincă cu încă 30 de zile, până în 24 septembrie.

- ora 19:17 INTERVIU“Gândurile lui Cristoiu”: De ce este preferată teza „asasinului singuratic” în cazul Caracal

- ora 20.00 Fiica lui Dincă: Dacă e adevărat ce a făcut nu o să-l iert. Am fost şocaţi să aflăm de această faptă/ Fiica lui Gheorghe Dincă a declarat că nu o să-şi ierte tatăl, dacă va fi găsit vinovat pentru crimele din Caracal, şi a adăugat că acesta nu a fost niciodată un om violent, de aceea familia a fost şocată de acuzaţiile care i se aduc.


JOI, 15 august 2019

- ora 11:58 Operatoarea 112 care a discutat cu Alexandra nu a fost sancţionată - surse

Operatoarea care a discutat cu Alexandra atunci când fata a sunat la 112 încă nu a fost sancţionată de STS, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse apropiate cazului crimelor din Caracal. Stenogramele arată că operatoarea o întreabă cum să o găsească dacă nu spune unde este.

- ora 15.38 Cumpănaşu: Doi politicieni din partide adverse mi-au cerut să nu mi se mai permită să vorbesc public

Alexandru Cumpănaşu spune că doi politicieni de la partide adverse i-au cerut să nu i se mai permită să vorbească în public, însă nu a precizat numele acestora şi nici formaţiunile politice. Unchiul Alexandrei precizează că, în urma verificărilor, cei doi nu au avut acordul conducerii partidelor.

VINERI, 16 august

- ora 14.30 Rădoi spune că poliţiştii din Caracal sprijină clanurile şi îi anunţă înainte de descinderi/ Omul de afaceri Remus Rădoi a declarat, la sediul Poliţiei Caracal, că deţine informaţii potrivit cărora poliţiştii ar sprijini interlopii din zonă, subliniind că membrii clanurilor ar fi fost chiar informaţi de anchetatori cu privire la informaţiile din dosare sau cu privire la descinderi.

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici