Cuc preia iniţiativa şi îl acuză pe Tudorel Toader: Observaţiile de la MJ au blocat ordonanţa pe achiziţii. Ne solicită aviz de la CSAT

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat duminică, la Târgu Jiu, că a lansat ordonanţa pe achiziţii, însă a primit 17 pagini de observaţii de la Ministerul Justiţiei, printre care şi aceea de a obţine un aviz de la Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT). „O aberaţie!”, spune ministrul.

1023 afișări
Imaginea articolului Cuc preia iniţiativa şi îl acuză pe Tudorel Toader: Observaţiile de la MJ au blocat ordonanţa pe achiziţii. Ne solicită aviz de la CSAT

Cuc preia iniţiativa şi îl acuză pe Tudorel Toader: Observaţiile de la MJ au blocat ordonanţa pe achiziţii. Ne solicită aviz de la CSAT

Răzvan Cuc a declarat, duminică, la Târgu Jiu, unde a participat la inaugurarea noului sediu al RAR din oraş, că aşteaptă o discuţie cu noul ministru al Justiţiei, deoarece, după lansarea ordonanţei privind achiziţiile, a primit, la la MJ observaţii pe 17 pagini.

„Din păcate am undeva la 17 pagini de observaţii de la Ministerul Justiţiei (pe ordonanţa pe achiziţii – n.r.). Aceste observaţii de la Ministerul Justiţiei au blocat ordonanţa. Aşteptăm să avem o discuţie cu noul ministru pe care sper să îl avem la Justiţie şi să revenim asupra ordonanţei, pentru că, la un moment dat, pe această ordonanţă am avut cinci avizatori, adică Ministrul Transporturilor ca iniţiator, ANAP, Ministerul Dezvoltării, Ministerul Finanţelor şi Ministerul Justiţiei. Ministerul Justiţiei ne-a introdus suplimentar încă şase avizatori, printre care ne-a solicitat să luăm un aviz inclusiv de la CSAT, ceea ce este, dacă mă întrebaţi pe mine, o aberaţie, fiindcă noi facem autostrăzi, drumuri, noi vrem să simplificăm legislaţia, nu facem drumuri militare ca să mergem să cerem avizul de la CSAT (…). Doamna prim-ministru a reuşit să deblocheze acest lucru. Vedem că avem aceste observaţii eterne care, practic, nu ştiu decât să blocheze”, a spus ministrul Răzvan Cuc.

Potrivit acestuia, observaţiile de la Ministerul Justiţiei au venit miercuri după-amiaza.

Ministrul demisionar al Justiţiei Tudorel Toader a scris sâmbătă, pe pagina sa de socializare, că ministerul condus de el nu a întârziat şi nici nu a blocat vreo procedură de avizare a actelor normative.

Toader le-a mulţumit tuturor colegilor săi din minister „care au făcut posibil ca durata medie a avizării unui proiect normativ, calculată de la înregistrarea şi până la ieşirea din minister, să nu dureze mai mult de 2,5, maxim 3 zile” şi i-a felicitat pentru că, „în procesul de avizare a proiectelor de acte normative, au făcut dovada unei depline responsabilităţi şi a unui înalt profesionalism”.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, miercuri, după şedinţa CEx PSD, că nemulţumirile la adresa lui Tudorel Toader sunt două, şi anume întârzierea avizelor pentru diferite proiecte şi faptul că a discutat despre iniţierea de OUG fără să facă nimic, lungind discuţiile pe 3-4 luni de zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici