Cum îşi pune Statul cetăţenii pe drumuri pentru un timbru sau o taxă. Soluţiile propuse de IT-işti

Obţinerea unui cazier judiciar, a buletinului de identitate sau a altor solicitări asemănătoare de la instituţiile statului îi pune pe cetăţenii români în situaţia neplăcută de a pierde timp pe drumuri pentru obţinerea unui timbru sau pentru plata unei taxe.

593 afișări
Imaginea articolului Cum îşi pune Statul cetăţenii pe drumuri pentru un timbru sau o taxă. Soluţiile propuse de IT-işti

Cum îşi pune Statul cetăţenii pe drumuri pentru un timbru sau o taxă. Soluţiile propuse de IT-işti (Imagine: Vava Marius Ionut/Mediafax Foto)

Asociaţia directorilor IT din România propune înfiinţarea în cadrul executivului a unei structuri care să simplifice procedurile greoaie prin care cetăţenii sunt nevoiţi să facă numeroase drumuri pentru a obţine o simplă hârtie.

Pentru înmatricularea unei maşini, într-una dintre cele mai puţin complicate situaţii, achiziţionarea unei maşini noi, cetăţeanul trebuie să aducă la ghişeu şase copii a diferite documente obţinute de la diferite instituţii şi patru dovezi de plată a diferite taxe, dintre care doar una se poate plăti pe loc la ghişeul de înmatriculări.

Obţinerea unui cazier judiciar presupune plata unui timbru fiscal de 1 leu care nu poate fi achiziţionat la sediul poliţiei, ci doar la oficii poştale.

Analog, pentru eliberarea buletinului de identitate, cetăţeanul trebuie să aducă la ghişeul secţiei de poliţie dovada plăţii unei taxe care nu se poate plăti în incinta secţiei şi un timbru fiscal de 5 lei.

Citeşte mai multe despre soluţiile propuse de IT-işti pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici