Cum privesc românii care muncesc 10 ore pe zi luxul din Monte Carlo - VIDEO

Pentru 40 de români care lucrează la Monte Carlo, spectacolul turiştilor bogaţi şi celebri reprezintă doar un film la care n-au bilet. Ai noştri trudesc de dimineaţă până seara într-un parc de distracţii şi se uită cu jind la maşinile de lux ale bogaţilor.

907 afișări
Imaginea articolului Cum privesc românii care muncesc 10 ore pe zi luxul din Monte Carlo - VIDEO

Cum privesc românii care muncesc 10 ore pe zi luxul din Monte Carlo

Nu îşi plâng însă de milă. Câştigă peste o mie de euro pe lună, bani pe care nu i-ar obţine niciodată în ţară. Şi totuşi, fiecare îşi doreşte să se întoarcă, la un moment dat, acasă.

Românii lucrează de la răsăritul soarelui şi până se întunecă. Vând dulciuri şi sucuri, au grijă de jocurile mecanice sau de carusel. În pauza de prânz se aşează pe o bordură, în faţa celebrei faleze de la Monte Carlo, plină de restaurante de lux.

Ei îşi mănâncă însă liniştiţi sandwichurile sau feliile de pizza privind nostalgici la iahturile de sute de mii de euro. Cosmin este din Brăila şi a venit pe Coasta de Azur să-şi găsească o slujba. Câştigă o mie de euro pe lună, un salariu la care, spune el, nici nu visa în ţară. Timp de 10 ore pe zi, prăjeşte castane într-o gheretă.

"Asta e viaţa! Nu plouă, nu bate vântul, sunt la căldură, mai bine era acasă, dar astea sunt condiţiile…" spune Cosmin Drăghici.

Citeşte mai multe despre cum privesc românii luxul din Monte Carlo pe www.stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici