Cum ridică PNRR infrastructura feroviară din România

Ministerul Transporturilor anunţă că joi a îndeplinit un nou obiectiv inclus în PNRR care va duce la dezvoltarea infrastructurii feroviare.

337 afișări
Imaginea articolului Cum ridică PNRR infrastructura feroviară din România

Cum ridică PNRR infrastructura feroviară din România

Ministerul Transporturilor a anunţat că Guvernul a aprobat joi „Planul de acţiune pentru dezvoltarea infrastructurii feroviare şi transferul modal către calea ferată al fluxurilor de transport de călători şi marfă”.

Actul normativ constituie una dintre ţintele asumate în cadrul PNRR pentru finalul anului 2021.

„Aprobarea HG-ului pentru dezvoltarea infrastructurii feroviare este al doilea jalon îndeplinit şi asumat prin PNRR şi care vizează activitatea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii. Prin acest HG se configurează un program de acţiune pentru reformele din domeniul feroviar care să ducă la creşterea traficului pe calea ferată până în anul 2026”, a declarat ministrul Sorin Grindeanu.

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) al României a fost aprobat la sfârşitul lunii septembrie. Documentul prevede un set de reforme şi de investiţii care vor fi realizate în baza unor criterii.

Printre altele, în cadrul PNRR a fost propusă reforma „Dezvoltarea infrastructurii feroviare şi managementul traficului feroviar”. Obiectivul acestei reforme este de a consolida eficienţa şi competitivitatea căilor ferate din România, precizează Ministerul Transporturilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici