Cum se pregăteşte clasa pregătitoare în România

Cu câteva zile înainte de începutul anului şcolar, multe dintre şcoli nu au primit încă întreg mobilierul pentru clasele pregătitoare, iar profesorii învaţă pe ultima sută de metri metodologia pentru cele nouă materii prevăzute în programa şcolară pentru această nouă clasă.

596 afișări
Imaginea articolului Cum se pregăteşte clasa pregătitoare în România

Cum se pregăteşte clasa pregătitoare în România (Imagine: Ariva Mediafax Foto)

În judeţele analizate de gândul, numărul şcolilor care nu au primit încă mobilier, dar şi cel al profesorilor care ar trebui să predea la clasa pregătitoare diferă de la o zonă la alta.

În timp ce în judeţul Iaşi, pregătirea profesorilor s-a terminat şi fiecare şcoală va avea una sau două clase, în Bucureşti profesorii încă mai mai urmează cursuri de pregătire.

„La sfârşitul săptămânii trecute avem întârzieri pentru mobielierul de la 6 clase, dar marţi, cel mai târziu, aşteptăm să fie livrat. Clasele pregătitoare sunt echilibrat distribuite în şcoli: avem câte una sau două clase în fiecare dintre cele 200 de şcoli”, arată Camelia Gavrilă, inspector la Iaşi.

La Bucureşti, cea mai mare problemă este cu pregătirea profesorilor. „Săptămâna asta vor avea loc ultimele cursuri de pregătire pentru a acoperi deficitul de aproape 200 de profesori pe care îl aveam. Aveam situaţii în care vor fi profesori din rândul pensionarilor, dar şi profesorii de la clasa a III-a şi a IV-a. Miercuri vom avea o nouă videoconferinţă pentru situaţia claselor”, a spus Marian Banu, inspector şcolar pentru imagine la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti. El a adăugat că în privinţa mobilierului, acesta este pregătit şi toate şcolile vor fi dotate cu bănci speciale pentru clasa pregătitoare.

Citeşte mai multe despre clasa pregătitoare pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici